Slovenija arhiv novic 21.01.2023

Ni še odločeno, prednost Ogierja se je prepolovila

SiolNET 21.01.2023
Po šestih sobotnih hitrostnih preizkušnjah relija Monte Carlo se je prednost vodilnega Sebastiena Ogierja (Toyota) pred drugim Kallejem Rovanpero s 36 sekund zmanjšala na vsega 16 sekund. V nedeljo sledijo še zadnje štiri hitrostne preizkušnje… »

Slovenska vojska po vstopu Hrvaške v schengen ne sodeluje več pri varovanju meje

Primorske 21.01.2023
Po vstopu Hrvaške v schengen slovenski vojaki ne sodelujejo več s policisti pri varovanju meje. Slovenska vojska na meji s Hrvaško sicer še naprej sodeluje pri odstranjevanju začasnih tehničnih ovir, logistični podpori pri vzdrževanju cest ter… »

Slovenski trio v Bolgariji obstal v kvalifikacijah

RTV Slovenija 21.01.2023
Slovenski deskarji so na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Banskem ostali brez izločilnih bojev. Še najboljši je bil v kvalifikacijah Žan Košir na 18. mestu. Rok Marguč je bil 22., Tim Mastnak pa je 23. Košir je za najboljšo… »

Dani Alves po obtožbi spolnega napada ostal brez kluba

Dnevnik 21.01.2023
Mehiški nogometni klub Pumas je prekinil pogodbo z brazilskim nogometnim reprezentantom Danijem Alvesom, potem ko so ga v Barceloni v petek privedli v pripor na zaslišanje zaradi obtožb spolnega napada. Potrditev o prekinitvi pogodbe je v petek zvečer… »

Socialisti in demokrati v Evropskem parlamentu v povezavi s korupcijo ob še dva poslanca

Primorske 21.01.2023
V luči korupcijskega škandala v Evropskem parlamentu je politična skupina socialistov in demokratov (S&D) izgubila še dva poslanca. V sredo je skupina tvitnila, da so ukinili članstvo poslancu Marcu Tarabelli. Skupino je na lastno željo zapustil… »

Talin tudi uradno okronan kot Zelena prestolnica Evrope

RTV Slovenija 21.01.2023
Estonsko glavno mesto se bo od danes tudi uradno lahko predstavljalo kot Zelena prestolnica Evrope 2023. Naziv naj bi si Talin prislužil zaradi sistemskega pristopa k zelenemu upravljanju in povezovanju različnih strategij, da bi postal bolj zelen… »

Samo volja svobode

Finance.si 21.01.2023
Samovolja oblasti se je v zadnjem času dobesedno razpasla po naših krajih. Paradoksalno, zares žalostno je, da se je to zgodilo pod vladavino političnih strank, ki so obljubljale točno nasprotno.… »

Takšnih prizorov niste navajeni: sneg in led na Jadranu, gori rdeči alarm (FOTO)

Slovenske novice 21.01.2023
Sneg ob hrvaškem morju je prej izjema kot pravilo. Sneg in led povzročata velike težave po vsej Hrvaški pa tudi na Jadranu. Nekaj ​​časa je bil zaprt del jadranske magistrale od Piska do Dolnih Brel pri Makarski. Sneg je zajel tudi vzhodne mestne… »

Najstnica po padcu s šestmetrskega zidu hudo poškodovana

SiolNET 21.01.2023
Sinoči nekaj pred 24. uro je na Savski cesti v Zagrebu 19-letnica padla s skoraj šest metrov visokega zidu. 19-letnica je najverjetneje padla po tem, ko ji je med hojo po zidu spodrsnilo, je sporočila zagrebška policija. Najstnici so zdravniško… »

Pod površjem Slovenije se skriva energetski potencial. Kakšen?

Finance.si 21.01.2023
»Raziskave v severovzhodni Sloveniji potrjujejo izreden potencial za pridobivanje geotermalne toplote z rabo termalne vode iz globine do približno dveh kilometrov,« je zatrdil Miloš Bavec, direktor Geološkega zavoda Slovenije. Kakšne so slovenske… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem