Slovenija arhiv novic 21.01.2023

Protivladni protesti v Madridu in Tel Avivu, v Franciji proti pokojninski reformi

24ur 21.01.2023
V Madridu je na tisoče ljudi protestiralo proti levi vladi premierja Pedra Sancheza. Udeležence shoda, ki sta ga podprli tudi skrajno desna stranka Vox in konservativna Ljudska stranka, je razjezila predvsem decembrska odločitev vlade, da odpravi… »

Razglašena beseda leta 2022, ki je posvečena več kot 160 tisoč državljanom

Kozjansko 21.01.2023
Ob koncu tedna je prišel čas za razglasitev besede leta, ki jo vsako leto razglasi ZRC SAZU. Letošnja beseda leta je postala gasilec. Spomnimo, da so se v preteklem letu gasilci še posebej izkazali, ko so gasili razsežne požare na Krasu. Beseda leta… »

Zmagal kljub dvema zgrešenima streloma, Fak navzgor za 14 mest

Delo 21.01.2023
Norvežan Johannes Thingnes Bø je zmagovalec 12,5 km dolge zasledovalne biatlonske preizkušnje v Anterselvi. Norvežan Johannes Thingnes Bø je zmagovalec tudi 12,5 km dolge zasledovalne biatlonske preizkušnje svetovnega pokala v italijanski… »

Norvežan brez pravega tekmeca, točke tudi Slovencema

Delo 21.01.2023
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je zmagal na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je zmagal na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu, le dan po razočaranju s 16. mestom na smuku… »

Turčija zaradi protiislamskega protesta odpovedala obisk švedskega ministra

RTV Slovenija 21.01.2023
Turčija je odpovedala načrtovani obisk švedskega obrambnega ministra Pala Jonsona v Ankari, katerega namen je bila odprava pomislekov Turčije glede vstopa Švedske v zvezo Nato. Vzrok odpovedi je načrtovani protiislamski protest v Stockholmu… »

Huda sramota Hrvaške pred mednarodno skupnostjo. Zaradi tega že dve razrešitvi.

Zurnal24 21.01.2023
Pristojni so zaradi sramote, za katero naj bi bili krivi dve ključni napaki, že napovedali dve razrešitvi. Vpletenim grozi celo zapor. Zaradi nenavadnega izplutja ruske jahte Irina VU s priveza na hrvaškem otoku Murter - četudi je bila zaplenjena v… »

Trčenje v Laškem, v Pečovniku odstranili drevo, avto na bok, goreči bojler

Celje.info 21.01.2023
Včeraj sta ob 5.46 v ulici Cesta v Rečico v Laškem trčili osebni vozili. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so Gasilci PGE Celje in PGD Laško zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle… »

Še drugi poraz Jesenic

Dnevnik 21.01.2023
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na drugi tekmi drugega dela alpske lige izgubili proti Unterland Cavaliers s 3:5 (1:1, 2:3, 0:1). Gorenjci so izgubili že uvodno tekmo v tem delu tekmovanja, in sicer po podaljšku proti Cortini. Rudolf Polcs je načel… »

Ministrica Šinko na forumu o preobrazbi prehranskih sistemov o biodiverziteti

SiolNET 21.01.2023
Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko se je danes v Berlinu udeležila globalnega foruma za hrano in kmetijstvo, ki je v okviru sejma Zeleni teden potekal pod naslovom Preobrazba prehranskih sistemov: svetovni odziv na številne krize. Poudarila je… »

Vodenje novozelandske vlade bo prevzel Chris Hipkins

Dnevnik 21.01.2023
Novozelandska laburistična stranka je danes za svojega novega vodjo imenovala 44-letnega poslanca in ministra Chrisa Hipkinsa, poročajo tuje tiskovne agencije. Na čelu stranke je nasledil Jacindo Ardern, ki je v četrtek napovedala odstop, v sredo pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem