Slovenija arhiv novic 21.01.2023

Ilka Štuhec po zmagi: Zahvala vsem, ki so mi stali ob strani

24ur 21.01.2023
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je po štirih letih čakanja znova na vrhu zmagovalnega odra. Deseto zmago svetovnega pokala, šesto smukaško, je dosegla v Cortini d'Ampezzo. "Čutila sem, da je prišel ta dan," je povedala po deseti… »

V termah se je utapljal otrok, v bolnišnici podlegel poškodbam

Goriški portal 21.01.2023
Danes okoli poldneva se je med plavanjem v bazenu ponesrečil otrok, ki so ga odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, sporoča policija. Policisti zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka. Na kraju nesreče sta bila… »

V Dalmaciji sneženje tudi danes povzroča kaos

SiolNET 21.01.2023
Zaradi snega, poledice in orkanskega vetra je v velikem delu Hrvaške oviran promet. Sneži tudi v višjih delih Dalmacije. Zaprtih je več delov avtocest iz notranjosti proti morju. Sneg težave povzroča tudi v zahodnem delu Bosne in Hercegovine, kjer… »

Kobajaši v finalu do druge zmage v Saporu, Domen Prevc četrti

RTV Slovenija 21.01.2023
Rjoju Kobajaši je sijajen konec tedna na olimpijski skakalnici Okurajama v Saporu zaokrožil z drugo zmago. V finalni seriji je pristal pri 143 metrih in za 12 točk ugnal Halvorja Egnerja Graneruda. Domen Prevc je končal na odličnem četrtem mestu… »

Vročina ni prišla do živega Dončiću

Delo 21.01.2023
Košarkarji moštva Dallas Mavericks so v ligi NBA brez večjih težav odpravili igralce kluba Miami Heat. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je popeljal Dallas Mavericks do prepričljive zmage v ligi NBA nad moštvom Miami Heat (115:90)… »

Novoletni polet s falconom je stal 7 tisoč evrov: Po izračunu Klakočarjeve bi bila pot z avti dražja

Nova 24TV 21.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA) Ob novoletnem obisku predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na Dunaju so se številni spraševali o smotrnosti letenja v to mesto. Še posebej po tem, ko je bila Urška Klakočar… »

Ukrajina o dobavi leopardov: Vsak dan odlašanja pomeni smrt Ukrajincev. Razmišljajte hitreje.

Dnevnik 21.01.2023
V Kijevu so se danes kritično odzvali na "globalno neodločnost" zahodnih zaveznic glede dobave težkih bojnih tankov ukrajinski vojski. Ta "neodločnost ubija še več naših ljudi", je izjavil svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak in… »

Na Goteniškem Snežniku rešili obnemogla planinca

RTV Slovenija 21.01.2023
Na Goteniškem Snežniku pri Kočevju je v soboto zgodaj popoldne stekla obsežna reševalna akcija dveh obnemoglih planincev, pri čemer je eden dobil omrzline na nogah in se poškodoval. Planinca so zaradi vremena rešili na klasičen način brez… »

Knorr z devetimi zadetki zagotovil Nemcem gladko zmago in vstopnico za četrtfinale

RTV Slovenija 21.01.2023
Na rokometnem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem je znanih šest od osmih četrtfinalistov. Potem ko so si v petek mesto med osem zagotovile Španija, Francija in Švedska, so si ga v soboto še Egipt, Nemčija in Norveška. V skupini 3 je… »

Turnega smučarja pod Uršljo goro poškodoval plaz

Delo 21.01.2023
Poškodovanca so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Slovenj Gradcu. Na območju Uršlje gore se je danes nekaj pred 11. uro turnemu smučarju med spustom sprožil snežni plaz in ga odnesel okoli 400 metrov po pobočju. Poškodovanca so s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem