Posladek ali krepak zajtrk: pečena jabolka

Slovenske novice 21.01.2023

Nadevamo jih s skuto in oreški, sladkamo z medom.

Sadje, ki ga bomo pekli, najprej previdno izdolbemo in potem napolnimo z različnimi nadevi, na primer skutnim. Sladkamo z medom, skoraj obvezna sestavina so orehi ali drugi oreški, na primer mandlji. Pečeno nadevano sadje je lahko posladek ali krepak zajtrk, v tem primeru v nadev zmešamo še kosmiče in semena, jajce pa služi kot vezivo. Rozine lahko pred peko namočimo v rum, če ne maramo alkohola, pa v sadni sok. Za 4 osebe: 4 srednje velika jabolka 200 g albuminske

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem