Slovenija arhiv novic 24.01.2023

Turčija preložila nov krog pogovorov s Švedsko in Finsko glede Nata

RTV Slovenija 24.01.2023
Turčija je preložila nov krog pogovorov s Švedsko in Finsko glede članstva v Natu, potem ko je Ankara sporočila, naj Švedska ne računa na turško podporo glede vstopa v zavezništvo, potem ko je švedsko-danski desničarski skrajnež sežgal Koran… »

V Severni Koreji rdeči alarm zaradi izjemnega mraza

RTV Slovenija 24.01.2023
Severnokorejske oblasti so izdale rdeči alarm zaradi ekstremnih vremenskih razmer - temperature so se po nekaterih delih države namreč spustile tudi več kot 30 stopinj pod ničlo. Najhuje je v severnih regijah države, ki so tudi najrevnejše. Prav… »

Tesen zaveznik Slobodana Miloševića zatrjuje, da ni vedel za zločine v BiH-u

RTV Slovenija 24.01.2023
Nekdanji vodja srbske varnostne službe Jovica Stanišić je ob začetku prizivnega postopka po obsodbi na 12 let zapora zaradi sodelovanja pri vojnih zločinih med vojno v BiH-u prek svojih odvetnikov v svoj zagovor povedal, da ni vedel za zločine… »

Porušena streha velodroma: v dvorani okoli sto kubičnih metrov snega

24ur 24.01.2023
Po ponedeljkovi nesreči na novomeškem velodromu, kjer se je pod težo novozapadlega snega strgala platnena streha, je zdaj že jasno: številni mladi kolesarski in atletski upi bodo vsaj do pomladi brez prostora za zimske treninge. Zaradi nesreče so na… »

Film tedna: Lucijina milost

RTV Slovenija 24.01.2023
Italijanski film z ekološkim poudarkom režiserja Giannija Zanasija na svojevrsten način in z obilico humorja predstavi absurdno komedijo, v kateri lahko za trenutek verjamemo v naključja in čudeže. Vsak od nas ima svoje demone in svoje ... Madone… »

Obletnica rojstva vsestranskega Teharčana, častnega celjskega občana

Celje.info 24.01.2023
Na današnji dan se je leta 1816 se je na Lipi (Štore) rodil Josip Pečnak, gospodarstvenik in lokalni politik. Umrl je 2. maja 1905 na Teharjah Josip, tudi Jožef, Pečnak je bil eden najbolj vsestranskih Teharčanov, bil je podjetnik, gostilničar… »

Princesa Eugenie v veselem pričakovanju

RTV Slovenija 24.01.2023
Princesa Eugenie in njen soprog Jack Brooksbank sta sporočila, da pričakujeta drugega otroka. “Tako navdušena sva, da lahko deliva z vami, da se bo naša družina to poletje povečala,” je sporočila mlajša hčerka princa Andrewa in vojvodinje… »

Mahnič Goloba spraševal okrog afere Berishaj, on pa je pozornost preusmerjal na Janšo in trdil, kako nič ne ve

Nova 24TV 24.01.2023
Poslanec SDS Žan Mahnič in predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA/zajem zaslona RTVS) “Parlamentarne preiskave ne potekajo v Sloveniji, ampak v državah Zahodnega Balkana. Številke, ki se objavljajo, se ne objavljajo v Sloveniji. 61 milijonov evrov… »

Na Koroškem ponekod še vedno brez elektrike in s pogojno prevoznimi cestami

Slovenske novice 24.01.2023
Na cesti od Radelj ob Dravi proti mejnemu prehodu na prelazu Radelj je bilo ogromno podrtih dreves, zato je bila cesta v ponedeljek in danes zaprta. Tudi šola na Ojstrici ostaja jutri zaprta. Cestne službe na Koroškem nadaljujejo s pluženjem in… »

Matjaž Grm iz Adrie Mobil bo po novem prodajal plovila

Finance.si 24.01.2023
Matjaž Grm, ki je bil več kot 14 let v Adrii Mobil, zadnja leta kot direktor prodaje in marketinga, bo po novem namesto avtodomov, vanov in počitniških prikolic, prodajal plovila. Matjaž Grm je zapustil družbo Adria Mobil in bo po novem generalni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem