Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Dosedanje zmagovalce čakajo zahtevni časi

Delo 12.03.2023
Dosežki zadnjega četrtletja so bili med svetovnimi tehnološkimi velikani mešani, pričakovanj niso vsi izpolnili. V nadaljevanju preberite: Sezona poročanja zaslužkov največjih ameriških podjetij, ki sestavljajo indeks S&P 500, je za nami. Za… »

Zagorelo v nekdanjem mlinu na Homcu, ogenj zajel tudi ostrešje

Domžalec 12.03.2023
Danes, okrog 13.30 ure je na Vaški poti na Homcu zagorelo v nekdanjem Nastranovem mlinu, ki je trenutno v fazi prenove. Požar so hitro pogasili gasilci CZR Domžale, PGD Homec in PGD Radomlje in preprečili ,da bi se ogenj razširil na celoten objekt… »

Nemci bi imeli klasične motorje na sintetična goriva

Delo 12.03.2023
Največja članica EU zavira potrditev prepovedi klasičnih motorjev po letu 2035. Kaj so sintetična goriva? V nadaljevanju preberite: Ko je bilo že skoraj dokončno potrjeno, da v Evropski uniji po letu 2035 ne bo več dovoljeno prodajati avtomobilov z… »

Dinamo, pridruženi član SNL

Delo 12.03.2023
Bitka za oblast pri hrvaškem nogometnem velikanu je pomembna tudi za slovenski nogomet. Kdo bo vodil nogometno korporacijo, ki z letnimi prihodki – ti še rastejo – več kot 60 milijonov evrov predstavlja enega najboljših delodajalcev in ima premoč… »

Nekdanji slovenski smučarki se je na Japonskem odprl nov svet

SiolNET 12.03.2023
Med športnike in športnice, ki so po končani športni poti, uspešno zakorakali v drugo kariero, lahko zagotovo uvrstimo nekdanjo smučarko Ano Drev, ki v zadnjih letih uspešno krmari v poslovnem svetu, kjer svoj pečat pušča v lastnem podjetju in… »

Riiber ponovno prepričljivo ugnal konkurenco, Brecl na repu

Dnevnik 12.03.2023
Norvežan Jarl Magnus Riiber je na tekmi za svetovni pokal v nordijski kombinaciji v domačem Oslu ponovno prepričljivo ugnal konkurenco in prišel do 55. zmage v tem tekmovanju. Po skokih in teku na 10 km je imel minuto in 32,7 sekunde prednosti pred… »

Bomo kmalu kupovali veganske avtomobile?

Zurnal24 12.03.2023
Iz avtomobilov vse bolj izginjajo materiali živalskega izvora. Proizvajalci in kupci iščejo predvsem alternative za živalsko usnje. Alternative za živalsko usnje imajo različna imena, kakršna so dinamica, nordico, sensatec, artico, suedecloth… »

Napovedi za 2023: “V zgolj letu dni smo od rekordnega optimizma prešli k rekordnemu pesimizmu”

Nova 24TV 12.03.2023
Predstavitev rezultatov raziskave družbe PricewaterhouseCoopers (PwC) med vodilnimi gospodarstveniki v svetu in Sloveniji o razpoloženju v gospodarstvu. (foto: sta) Slovenski direktorji so izrazito pesimistični glede prihodnosti, je pokazala zadnja… »

Policija objavila posnetek aretacije domnevnih morilcev črnogorskega Escobarja

24ur 12.03.2023
Srbsko notranje ministrstvo je objavilo videposnetek aretacije dveh moških, ki sta osumljena umora moškega, poznanega z vzdevkom "Ranko Escobar", po rodu iz Črne gore. 28-letnika in 26-letnika so odpeljali v pripor, kjer čakata na zaslišanje pred… »

Zakaj samec krastače sedi ob cesti? Čaka samico (ali prostovoljca), da ga odnese na drugo stran

Necenzurirano 12.03.2023
Če se te dni zvečer peljete po Večni poti mimo živalskega vrta v Ljubljani, lahko opazite skupinico ljudi v odsevnih jopičih, ki s svetilkami in vedri prečesavajo rob cestišča, zavarovan z nekaj deset centimetri visoko zeleno ograjo. To so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem