Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Evrovizijsko tekmovanje tokrat premierno tudi za knjige: katera bo nominirana med slovenskimi?

RTV Slovenija 12.03.2023
Literarni festival Hay je sklenil posebno sodelovanje z organizatorji izbora Evrovizije, v okviru katerega bodo proslavili najboljše knjige iz držav, ki se podajajo na evrovizijsko glasbeno tekmovanje. Prijave za najboljše knjige prepuščajo javnosti… »

Skladba iz kultne serije skoraj uničila zasedbo, ki jo je napisala

RTV Slovenija 12.03.2023
Neverjeten uspeh serije Friends in posledično skladbe I'll Be There For You je skoraj uničil dvojec The Rembrandts, ki se ni znal spopasti z morebitnimi očitki oboževalcev in strahom, da bo znana pesem edino, kar ju bo definiralo do konca kariere… »

Jorgić uspešno začel turnir v Singapurju

Primorske 12.03.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel enega najmočnejših turnirjev v sezoni v Singapurju. V prvem krogu je v OCBC areni zanesljivo ugnal Hrvata Andreja Gaćino s 3:1 (6, -3, 10, 8). Branilec naslova je sicer prvi… »

Taras Ševčenko in njegova Ukrajina

Gorenjski glas 12.03.2023
Nemilo življenje največjega ukrajinskega pesnika. Včeraj je kranjsko društvo likovnikov v galeriji Zveze kulturnih društev Kranj odprlo razstavo o Ševčenku kot pesniku in slikarju. Taras Grigorjevič Ševčenko se je rodil 9. marca 1714 v… »

Ponosni na odlični skakalki in trenerja

Gorenjski glas 12.03.2023
Žiri – Po končanem svetovnem prvenstvu v domači Planici in pred odhodom na nova tekmovanja v svetovnem pokalu so v Nordijskem centru Poclain Žiri pripravili sprejem ženskega dela bronaste ekipe s svetovnega prvenstva v Planici. Tako Nika Križnar… »

Od vojske do zelenega prehoda, vsi želijo (pre)več milijard

Delo 12.03.2023
Kancler Olaf Scholz Nemčiji napoveduje desetletni cikel visoke gospodarske rasti z več stomilijardnimi naročili za gospodarstvo. V nadaljevanju preberite: V nemški koaliciji se še niso uspeli poenotiti, kako bo videti proračun za leto 2024. Ministri… »

Trenutek, ko je vlak silovito trčil v šolski avtobus

24ur 12.03.2023
Brazilski sestrični, stari 11 in 15 let, sta umrli v tragični prometni nesreči na jugu države, ko je vlak trčil v njun šolski avtobus. Še 27 sopotnikov je ranjenih, šest je v kritičnem stanju. Šofer avtobusa, ki je januarja ostal brez… »

Na berlinskih bazenih bodo ženske lahko odvrgle modrčke

24ur 12.03.2023
Mestne oblasti v Berlinu so sporočile, da bo ženskam v javnih bazenih kmalu dovoljeno plavati in se sončiti zgoraj brez, če bodo tako želele. Mnogi so ukrep pozdravili kot korak naprej k enakosti spolov, poteza je tudi v skladu z dolgoletno nemško… »

Ali se bodo mleko in mlečni izdelki zaradi upada povpraševanja pocenili?

RTV Slovenija 12.03.2023
Povpraševanje po mleku in mlečnih izdelkih zadnjih nekaj mesecev upada. Odkupna cena mleka, ki je od leta 2021 naraščala zaradi dražjih energentov in repromateriala, bi se lahko po nekaterih ocenah v prihodnjih mesecih znižala za približno 15… »

Objem Žana Kranjca s trenerjem potrdil dobro voljo

Delo 12.03.2023
Švicarski as Marco Odermatt v obeh veleslalomih nepremagljiv, naš adut najprej 5., v nedeljo pa 4. V nadaljevanju preberite: Pokal Vitranc je po razmerah na progi in obisku gledalcev celo presegel pričakovanja. Kako je tekmo videl Žan Kranjec in kako… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem