Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Koper še kar razprodaja točke

Primorske 12.03.2023
Koprski nogometaši v spomladanskem delu sezone korakajo z vsega dvema točkama iz šestih tekem. Po pokalni zmagi proti Domžalam je za sobotni obračun s Celjem vladalo veliko pričakovanje, saj tudi zvezdniški gostje niso posebej blesteli. Toda na… »

Mi smo hlapci, to je v nas

Delo 12.03.2023
V prostorih SNG Opere in baleta Ljubljana sva se pogovarjala z opernim pevcem Brankom Robinšakom, ki praznuje štiridesetletnico umetniškega delovanja. V nadaljevanju preberite: Mednarodno uveljavljeni tenorist in prvak SNG Opere in baleta Ljubljana… »

Nepremagljiva Pogačar in Roglič zamenjala majici

Delo 12.03.2023
Slovenska zvezdnika blestela na dirkah Pariz–Nica in Tirreno–Adriatico. Tadej Valjavec pričakuje najboljšo sezono doslej. V nadaljevanju preberite: Kakšen teden za slovensko kolesarstvo! Od srede do nedelje je slavilo osem zmag. K tej izjemni beri… »

Pravica do splava v ustavi je še oddaljena

Delo 12.03.2023
Za ustavno opredelitev svobode žensk, da umetno prekinejo nosečnost, se je Emmanuel Macron javno zavzel. V nadaljevanju preberite: Francoski predsednik Emmanuel Macron je prejšnjo sredo – ko je ob mednarodnem dnevu žena domala ves svet slavil… »

Eksplozija uničila garažo, v njej hranili bombe, naboje, mine

Zurnal24 12.03.2023
V Zagrebu je sredi dneva odjeknila eksplozija. Izkazalo se je, da so v garaži hranili bombe, naboje in mine. Okoli poldneva je v zagrebški soseski Ferenščica odjeknila eksplozija v garaži ob manjšem objektu. K sreči v dogodku ni bilo poškodovanih… »

Rupel komentiral prispevek Dela, ki osamosvojitveni generaciji ponuja evtanazijo

Nova 24TV 12.03.2023
Dimitrij Rupel (Foto: STA) V časopisu, ki velja za vodilno (main stream) slovensko glasilo, smo pred dnevi lahko brali zanimiv prispevek o nujnih spremembah slovenske državne ureditve. Ta bi se morala uskladiti s sodobnimi političnimi pojavi in… »

»Skrbi me, da bi ljudje postali zlobni, da bi nas močni demagogi silili v ubijanje«

Necenzurirano 12.03.2023
Rok Terkaj - Trkaj je trenutno na turneji z Repki, interaktivno glasbeno predstavo za otroke, ki jo je zasnoval skupaj z Igorjem Saksido po njuni istoimenski knjigi. Raper, diplomirani teolog, umetnik, motivator in oče, ki je pravkar dopolnil 40 let, rad… »

Bliža se najdaljša noč v Hollywoodu

Delo 12.03.2023
Stavnice in druge nagrade največji izplen napovedujejo filmu Vse povsod naenkrat. V zadnjih dneh pred 95. podelitvijo oskarjev osrednje vprašanje ni bilo le, kateri bodo zmagovalni filmi, ampak tudi, kako bodo prireditelji preprečili, da se ne bi… »

Na območju Kranjske Gore in Kranja državljanke Romunije pobirajo prostovoljne prispevke brez ustreznih dovoljenj

Gorenjski utrip 12.03.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 226 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90. Na območju Kranja so policisti v soboto dopoldne obravnavali tatvino katalizatorja s parkiranega… »

Lula v strahu pred ponovitvijo povolilnih izgredov brzda vojsko

RTV Slovenija 12.03.2023
Ko so podporniki poraženega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara januarja vdrli v vladna poslopja, da bi preprečili ustoličenje Lule, so številni vojaki stali križemrok, ko so protestniki razbijali okna, urinirali v uradih in uničevali umetniška… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem