Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Izjemni dosežki na študentskem atletskem prvenstvu ZDA

SiolNET 12.03.2023
Enaindvajsetletna atletinja Julien Alfred iz Santa Lucije je na študentskem prvenstvu ZDA v Albuquerqueju v Novi Mehiki v teku na 60 m s 6,94 sekunde izenačila drugi najhitrejši čas v zgodovini. Hitrejša je bila le Rusinja Irina Privalova, ki je 6,92… »

23-letno nosečnico napadel trop psov

Zurnal24 12.03.2023
V bližini bolnišnice v kratkem času že tretji tak napad. Iz Srbije poročajo o grozljivem dogodku, do katerega je prišlo v bližini splošne bolnišnice Novi Pazar. 23-letno žensko v devetem mesecu nosečnosti, ki je bila na poti na pregled, je… »

Moški pevski zbor Janko Kersnik Lukovica biserni jubilej obeležil s koncertom

Domžalec 12.03.2023
»Današnjo kulturo 3. tisočletja najmočneje predstavlja naša pesem: narodna, umetna, sakralna, sodobna. Naša zborovska pesem osvaja svet s harmonijo 4-glasja in mehkobo slovenskega melosa. Živela bo, dokler bomo obstajali Slovenci. Takšno kulturno… »

Filmske klasike brez najprestižnejšega oskarja

Delo 12.03.2023
Pred letošnjo podelitvijo zlatih kipcev smo izbrali deset filmov, ki niso prejeli oskarja za najboljši film, četudi danes veljajo za nesporne klasike. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek zgodaj zjutraj po slovenskem času bomo izvedeli, kdo so… »

Tako osupljiv dosežek, da "ne bo presežen še sto let"

SiolNET 12.03.2023
Češka atletska legenda Jarmila Kratochvilova je lastnica najstarejšega svetovnega rekorda v atletiki. Njen rekordni čas 1:53,28 s teka na 800 metrov iz Münchna leta 1983 bo 26. julija letos praznoval okroglih 40 let. Danes 72-letna nekdanja atletinja… »

Kot da ni imel težav s poškodbo, Poljakinja je neverjetna

SiolNET 12.03.2023
Carlos Alcaraz, španski teniški igralec, je na turnirju v Indian Wellsu navdušil ljubitelje tenisa, potem ko je brez težav odpravil Avstralca Thanasija Kokkinakisa. Poljakinja Iga Swiatwk pa se je poigrala z Američanko. Carlos Alcaraz se je po dveh… »

Znani vsi nastopajoči na Evroviziji: za konec še nekdanja zmagovalka

RTV Slovenija 12.03.2023
Na švedskem izboru za pesem Evrovizije je s pesmijo Tattoo zmagala Loreen, ki ji evrovizijska slava nikakor ni tuja. S konkurenco je namreč pometla pred desetletjem, takrat s skladbo Euphoria. S švedskim izborom so znani tudi vsi nastopajoči… »

20 let od atentata na Zorana Đinđića: "Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je apatična"

RTV Slovenija 12.03.2023
"Zoran Đinđić je imel to sposobnost, da je gledal naprej, danes pa so politiki brez kakršne koli vizije, razmišljajo le o zmagi na volitvah. Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je izgorela in potonila v apatijo," pravi novinar Boško… »

Neverjeten razlog hudega verižnega trčenja 42 vozil

Zurnal24 12.03.2023
Policija dogodek še preiskuje, upravljalec avtoceste medtem podal podrobnosti nesreče. Avtocesta M1 pri Budimpešti je včeraj popoldne izgledala kot prizorišče grozljivke; kot smo poročali, prišlo je do hudega verižnega trčenja, v katerega je… »

Vremenoslovci prižgali alarm

Zurnal24 12.03.2023
Izdana sta rdeči in oranžni alarm. Prognostiki Državnega hidrometeorološkega zavoda na sosednjem Hrvaškem so za današnji dan izdali rdeči in oranžni alarm zaradi močnega vetra. Rdeče opozorilo so prižgali na območje Velebitskega kanala in to… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem