Slovenija arhiv novic 12.03.2023

Strah pred širjenjem ameriške bančne krize

Delo 12.03.2023
Finančno ministrstvo skupaj s centralno banko in korporacijo FDIC za zavarovanje depozitov vseh varčevalcev propadle Silicon Valley Bank. Ameriška finančna ministrica Janet Yellen je v televizijskem nastopu zavrnila reševanje kalifornijske banke… »

Financiranje Inštituta Levice 8. marec dobiva nove razsežnosti

Nova 24TV 12.03.2023
Nika Kovač. (Foto: sta) Počasi bomo le ugotovili, kdo vse so radodarni tuji dobrotniki Inštituta 8. marec. Če se je v preteklosti govorilo o Obamovi fundaciji, tokrat razkrivamo fundacijo Guerrilla Foundation, ki je leta 2021 različnim “gverilskim… »

Janša: Izjava Kumra o NEK 2 je za kazenski pregon in odškodninsko odgovornost vlade

Nova 24TV 12.03.2023
Minister Bojan Kumer. (Foto: sta) “Zamik NEK 2 bo (do tega trenutka!) največja katastrofa mandata. Izposoditi si ves ta denar, dvigniti davke in na koncu ne urediti niti osnovne energetske infrastrukture, bo spomenik nesposobnosti socialistične… »

Hrvati po uvedbi evra v slovenske trgovine: 'Prihranim vsaj 20 odstotkov'

24ur 12.03.2023
Po uvedbi evra se Hrvati soočajo z visokimi cenami hrane in storitev. Številni, še posebej tisti, ki živijo ob meji, se zato po nakupih raje odpravijo v sosednjo Slovenijo. Prihranim lahko najmanj 20 odstotkov, pravi eden od hrvaških kupcev, ki ga je… »

Trk s kolesarjem, ki ni vozil ob robu cestišča, kdo je kriv?

Zurnal24 12.03.2023
Na cestah bo spet več kolesarjev. Kaj, če pride do trka s kolesarjem, ki je kršil cestnoprometne predpise, na primer ni vozil izrazito ob robu cestišča? Saša Despot V naši novi rubriki pravni strokovnjak mag. Boštjan J. Turk odgovarja na vaše… »

Boca in River ne moreta ujeti Vombergarja, kje se je »izgubil« Šporar?

Delo 12.03.2023
Slovenski napadalec Andres Vombergar še naprej blesti v Argentini. Skrbijo težave Andraža Šporarja, ki ni odigral zadnje tekme Panathinaikosa. V nadaljevanju preberite: Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo v torek na Brdu pri… »

Putin spet posegel po brutalnem orožju

Zurnal24 12.03.2023
Rusi nad Ukrajince z orožjem, ki topi meso. Srditi boji na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo. Na spletu se širijo posnetki iz mesta na vzhodu Ukrajine, na katerih je vidno, da so ruske sile spet uporabile zažigalno orožje. Na posnetku je sicer videti… »

Cole Sprouse iskreno o igranju v otroštvu: "To nikoli ni bila moja strast"

RTV Slovenija 12.03.2023
Kakšno je bilo otroštvo zvezdnika, ki so ga prisilili igrati v serijah? Igralec Cole Sprouse je v podkastu Call Her Daddy priznal, da si nikoli ni mogel izbrati, kaj bi v življenju počel, saj so ju z bratom že pri osmih mesecih postavili pred kamere… »

Sto.let.je znanja: sto let od nastanka prvih ljudskih univerz

RTV Slovenija 12.03.2023
Zveza ljudskih univerz Slovenije je ob 100-letnici nastanka prvih ljudskih univerz na Slovenskem izdala monografijo z naslovom Sto.let.je znanja. Z njo želi javnost seznaniti s pomembnim razvojnim korakom, ki so ga naredile ljudske univerze. Kot so… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 13. marca 2023

Zurnal24 12.03.2023
Spontane misli in zaznave bodo stopile v ospredje. Znali se boste usmeriti k pomembnim situacijam, ki vas bodo morda celo prepričale v spremembe. Ugotovite, kje tiči težava, in skušajte ravnati tako, kot bi vi želeli, da ravnajo drugi. Srečo boste… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem