Slovenija arhiv novic 13.03.2023

'Lokalni šerifi so se šli pogajat v Ljubljano'

24ur 13.03.2023
Ptujska bolnišnica je po skoraj 10 letih dočakala urgentni center. Druge regijske bolnišnice so jih zgradile že leta 2015, a za zidovi so centri ostali brez vsebine, kadra je premalo ali ga ni. Se ponavlja zgodba takšnih nepremišljenih investicij… »

Zdaj je čas za lastno sončno elektrarno – posebna brezobrestna ponudba

24ur 13.03.2023
Nepredvidljive cene elektrike lahko močno vplivajo na družinski proračun. Kot kažejo dogodki v zadnjih mesecih, lahko to za žep običajnega porabnika pomeni tudi občutne podražitve. Napočil je trenutek za spremembo v razmišljanju in korak v drugo… »

Inflacijo zdaj poganja rast cen hrane in storitev

Dnevnik 13.03.2023
Na Uradu za makroekonomske analize in razvoj (Umar) po lanski 10-odstotni inflaciji za letos pričakujejo 7,1-odstotno povprečno inflacijo, pod tri odstotke naj bi padla šele ob koncu prihodnjega leta. Medtem ko so se cene energentov umirile, ostaja… »

Policija v Bruslju na lovu za žensko, domnevno opremljeno s samomorilskim jopičem

Necenzurirano 13.03.2023
Policija v belgijski prestolnici »aktivno išče« žensko, ki je imela na sebi telovnik, podoben samomorilskemu jopiču. Ženska, oblečena v črno jakno, pod katero naj bi se skrival neprebojni jopič, je zjutraj vstopila v eno od bruseljskih… »

Bela hiša gasi zametke bančnega požara

Dnevnik 13.03.2023
Ameriški predsednik prepričuje javnost, da so bančni depoziti varni, potem ko so se po propadu dveh bank pojavila ugibanja o ponovitvi črnega scenarija iz leta 2008. Zelo redko se zgodi, da ima ameriški predsednik televizijski nagovor ob osmih… »

V Nepalu pridržali profesorja iz Italije zaradi kraje arheoloških artefaktov

24ur 13.03.2023
V Nepalu so pridržali 27-letnega profesorja in umetnika iz Italije, ker naj bi skušal ukrasti zaščitene arheološke artefakte, med njimi lesen fragment. Poskus kraje naj bi se zgodil v templju v mestu Bhaktapur. Obramba obtožbe zanika in trdi, da je… »

V EP znova pobuda za ukinitev premikanja urinih kazalcev

24ur 13.03.2023
Skupina evroposlancev je na evropsko komisijo naslovila novo pobudo za ukinitev vsakoletnega premikanja ure. Razprava o tem je sicer potekala že pred štirimi leti, ko so evropski poslanci odločili, da bomo po letu 2021 prenehali s to prakso. A je… »

Župani Spodnjega Podravja proti načrtom za reorganizacijo upravnih enot

RTV Slovenija 13.03.2023
Župani občin Spodnjega Podravja so se na prvem kolegiju v novem mandatu na pobudo ptujske županje Nuške Gajšek odločili ministrici za javno upravo Sanji Ajanović Hovnik poslati zahtevo za pojasnila glede predvidene reorganizacije upravnih enot… »

Dnevni horoskop za torek, 14. marca 2023

Zurnal24 13.03.2023
Pomembno bo, da ste v medsebojnih odnosih blagi, skromni ter odprti. Če pa boste še povezani s svojim notranjim jazom, vas nihče ne bo mogel pretentati. Ne iščite na področju dela in denarja bližnjic, saj bi se lahko hitro znašli v napačni… »

Podaljšani postopki odpiranja računov pravnih oseb

Delo 13.03.2023
V NLB priznavajo zamude tudi zaradi povečanega števila novih strank. V nadaljevanju preberite: Odpiranje transakcijskega računa pri slovenskih bankah praviloma traja nekaj dni, a lahko se tudi zavleče v nekaj tednov. Glavni vzrok je postopek… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem