Slovenija arhiv novic 13.03.2023

Slovenski ribiči gredo na Evropsko sodišče za človekove pravice

SiolNET 13.03.2023
Kazni hrvaških oblasti slovenskim ribičem zaradi ribolova so v delu morja, ki si ga lastita tako Slovenija kot Hrvaška, postale pravnomočne in izvršljive. Ribiči se zato obračajo na Evropsko sodišče za človekove pravice, poroča Delo. Koprski… »

Polovična zapora ceste zaradi gradnje opornega zidu

Gorenjski utrip 13.03.2023
Mestna občina Kranj je z današnjim dnem začela z izvedbo prve faze opornega zidu na Savski cesti. Okoli 700.000 evrov vredna gradnja bo trajala predvidoma do konca letošnjega avgusta, po zaključku bo vozišče širše, brežina pa utrjena. V tem… »

Vreme: Danes delno sončno in zelo toplo, prihaja pooblačitev

Dnevnik 13.03.2023
Danes bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo popoldne več v zahodnih krajih. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. V torek bo oblačno. V zahodnih krajih bo občasno… »

Čančar ob vrnitvi na parket brez zmage z Denverjem

Dnevnik 13.03.2023
Košarkarji Denver Nuggets, vodilne ekipe zahodne konference, so v domači dvorani gostili Brooklyn Nets in ostali praznih rok. Gosti so na krilih 25 točk Mikala Bridgesa zmagali s 122:120, čeprav je Nikola Jokić za domače dosegel trojni dvojček. V… »

Umrl legendarni skakalec v višino Dick Fosbury

RTV Slovenija 13.03.2023
V 77. letu starosti je zaradi raka, prvič so mu ga diagnosticirali že leta 2008, umrl legendarni ameriški skakalec v višino Dick Fosbury. Olimpijski prvak iz Ciudad de Mexica leta 1968 je z novim slogom za vselej zaznamoval skok v višino. Dick… »

Italija porast števila migrantov pripisuje dejavnostim Wagnerja v Afriki

24ur 13.03.2023
Italijanska desničarska vlada pod vodstvom Giorgie Meloni je trenutni porast števila nezakonitih migrantov v Evropi pripisala dejavnostim skupine plačancev Wagner v številnih afriških državah. Šlo naj bi za strategijo Moskve, da se tako maščuje… »

Ekipa ministrstva bo z regijskimi posveti pristopila k snovanju prihodnje kulturne politike

RTV Slovenija 13.03.2023
Ministrstvo za kulturo v tem in prihodnjem mesecu pripravlja regijske posvete, ki naj bi pripomogli k snovanju prihodnje kulturne politike, saj letos med drugim načrtujejo spremembo nacionalnega programa za kulturo in sprejem ustreznega akcijskega… »

Civilna iniciativa vložila podpise proti projektu snežne dvorane pod Joštom

Zurnal24 13.03.2023
Predstavniki civilne iniciative Varuhi okolja Besnica so danes predstavnikom Mestne občine Kranj predali peticijo proti gradnji hotelov in zaprtega smučišča oziroma snežne dvorane pod Joštom ter proti spremembi občinskega prostorskega načrta, ki… »

Sodišče pritrdilo županu: koncerta turbofolk izvajalcev v Pulju ne bo

24ur 13.03.2023
Konec februarja je puljski župan prepovedal koncert izvajalcev srbske narodne glasbe, ki jih je označil za srbske smeti, zato se je organizator obrnil na sodišče. A to je zdaj pritrdilo županu. Sodišče je namreč odločilo, da koncerta, ki bi moral… »

Pomahajte tudi vi zimi v slovo ter se veselite pomladi in svežega zraka

RTV Slovenija 13.03.2023
Zima je čas visokih vrednosti onesnaženosti zraka, spomladi pa veliko ljudi mučijo alergije. Najbolje bi bilo ostati kar doma. A kaj, če želite prezračiti in spustite zunanji zrak v notranje prostore? Pozimi smo velikokrat priča megli zaradi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem