Slovenija arhiv novic 13.03.2023

Shiffrinova po zgodovinskem dosežku sprejela prelomno odločitev

Zurnal24 13.03.2023
Mikalea Shiffrin po nove uspehe s trenerko Karin Harjo. Ameriške zvezdnica alpskega smučanja, Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je prejšnji mesec med svetovnim prvenstvom razšla z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem, bo v prihodnji sezoni tekmovala po… »

SUBVENCIJE ZA VEČ LETALSKIH POVEZAV: Bo Letališče Portorož ostalo praznih rok? (VIDEO)

Regional 13.03.2023
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in gospodarski minister Matjaž Han sta pred dnevi napovedala objavo razpisa za subvencioniranje letalskih povezav za večjo povezljivost Slovenije. Na prednostnem seznamu je deset prog in sicer, Dunaj… »

Dirka po Franciji 2024: organizatorji presenetili z eksplozivnim zaključkom v Nici

SiolNET 13.03.2023
Olimpijske igre v Parizu leta 2024 so pošteno premešale dogajanje ob koncu francoskega Toura čez dve leti. Prvič po letu 1989 bo zadnja etapa namenjena kronometru, cilj pa so organizatorji iz Pariza prestavili v Nico. Organizatorji Dirke po Franciji… »

Skopi odgovori in zavijanje z očmi – Hugh Grant poskrbel za "najslabši intervju" na Oskarjih

RTV Slovenija 13.03.2023
Britanski igralec Hugh Grant je na Oskarjih poskrbel za "najslabši intervju vseh časov", potem ko je manekenki Ashley Graham odgovarjal z enozložnicami, na koncu pa pred kamero očitno zavil z očmi. 62-letni zvezdnik se je pred začetkom podelitve… »

Pod geslom Na koncu jezika se začenja Teden možganov

SiolNET 13.03.2023
Začenja se mednarodna akcija Teden možganov, namenjena ozaveščanju javnosti o skrbi za zdravje možganov. V organizaciji Slovenskega društva za nevroznanost (Sinapsa) bodo v večjih slovenskih mestih v tem tednu potekale aktivnosti, na katerih se bo… »

Pjongjang poskusno izstrelil dve raketi

SiolNET 13.03.2023
Severna Koreja je v nedeljo zjutraj s podmornice v Japonsko morje poskusno izstrelila dve "strateški manevrirni raketi", je danes poročala državna tiskovna agencija KCNA. Sporočilo o izstrelitvi so mediji v Pjongjangu objavili na dan, ko Južna Koreja… »

Nagrajeni komediji sta doma v Kranju in Ljubljani

Delo 13.03.2023
Nagrajenci strokovne žirije so Vesna Pernarčič, Jurij Zrnec, Ajda Valcl in komedija Prešernovega gledališča Kranj. Padel je zastor 31. festivala Dnevi komedije v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Žlahtna komedija po mnenju strokovne žirije… »

Poslovil se je nobelovec Kenzaburo Oe, kritik konformistične družbe

Delo 13.03.2023
Eden najpomembnejših japonskih avtorjev po drugi svetovni vojni je pisal pod vplivom francoskih eksistencialistov in ameriške literarne tradicije. Japonski pisatelj, nobelovec, zeleni aktivist in oče treh otrok Kenzaburo Oe se je poslovil že 3. marca… »

V Srbiji zahteva po odstranitvi več kot 300 grafitov s podobo Ratka Mladića

RTV Slovenija 13.03.2023
Regionalna mreža nevladnih organizacij Pobuda mladih za človekove pravice (YIHR) je od komunalnih služb desetih mest in občin v Srbiji zahtevala odstranitev 308 stenskih poslikav in grafitov nekdanjega poveljnika vojske bosanskih Srbov Ratka Mladića… »

PRIMORSKA POSLANKA S POZIVOM VLADI: "Visokoleteči cilji turističnih strategij niso združljivi s poniževalnimi poslovnimi…

Regional 13.03.2023
Poslanka SD Meira Hot je v luči domnevno spornih praks zaposlovanja v državnih podjetjih vlado pozvala, da stori vse, da se te prakse prenehajo, in da pripravi novo strategijo upravljanja kapitalskih naložb države, ki bo podjetjem v državni lasti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem