Slovenija arhiv novic 13.03.2023

Prepelič v težavah

SiolNET 13.03.2023
Košarkarski klub Valencia je v nedeljo z 79:75 slavil na gostovanju pri Gironi, a v ekipi Valencie ni bilo slovenskega reprezentanta in enega izmed nosilcev igre španskega kluba Klemna Prepeliča. Ta po poročanju španskih medijev z ekipo ni odpotoval… »

Tako dober, da mu ni treba na vsaki tekmi pritisniti plina do konca

SiolNET 13.03.2023
Švicarski smučarski as Marco Odermatt, zmagovalec obeh letošnjih veleslalomov v Kranjski Gori, ima ta teden še tri priložnosti, da vsaj izenači ali celo preseže rekordnih 13 zmag v eni sezoni svetovnega pokala, kar je pred leti uspelo Hermanu… »

Gantar presenečen, ko je slišal, koliko pogodb je sklenil

Delo 13.03.2023
Minister Bešič Loredan je v šestih mesecih ministrovanja z zunanjimi svetovalci sklenil 94 pogodb v skupini vrednosti 1.068.694 evrov. Menda nič posebnega. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je glede očitkov zaradi pogodb s svetovalci, ki po… »

Bela je bila barva tokratnih oskarjev

Delo 13.03.2023
Cate Blanchett z begunskim modrim trakom, Austin Butler v lakastih čevljih s peto, Jamie Lee Curtis v obleki, ki se je zlila s preprogo. Na letošnji 95. podelitvi oskarjev, kjer je bilo namesto rdeče preproge v barvi šampanjca, je bilo opaziti obleke… »

Američanki ne zmanjka razlogov za slavje

SiolNET 13.03.2023
Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin, ki ravno danes praznuje 28. rojstni dan, ima v zadnjih dneh še nekaj dodatnih razlogov za slavje. V soboto je s svojo 87. zmago v svetovnem pokalu postala najboljša smučarka vseh časov, potem ko je presegla 86… »

Marquez: Ducati je še naprej nekje tam daleč spredaj

24ur 13.03.2023
Če se po jutru dan pozna, potem se za nekdanjega serijskega motociklističnega prvaka Marca Marqueza obeta nova zahtevna sezona. Milo rečeno. Testiranja v Portimau pred skorajšnjim začetkom nove sezone v razredu motoGP so ponovno potrdila že… »

Slovenski deskarji v popoln napad na domači Rogli

SiolNET 13.03.2023
Na Rogli bosta v sredo predzadnja tekma za svetovni pokal in zadnji paralelni veleslalom sezone. Z njo Slovenci ne morejo biti posebej zadovoljni, po odličnem začetku, drugem mestu Tima Mastnaka v paralelnem slalomu in zmagi Glorie Kotnik, v… »

GO!2025 z manj zaposlitvami od načrtovanih in predstavnikom ministrstva v svetu zavoda

RTV Slovenija 13.03.2023
Mestna občina Nova Gorica je spremenila odlok o ustanovitvi Zavoda GO!2025 – Evropska prestolnica kulture, ki bo imel odslej osem članov. Ta javni zavod bo letos dobil tri dodatne zaposlitve, a jih bo kljub temu skupno manj, kot je bilo sprva… »

Prvi priključni hibrid kot napoved električnega maybacha

Finance.si 13.03.2023
Kot prvi priključni hibrid na trgu bo omogočal polnjenje z močjo do 60 kilovatov, kar bo skrajšalo čas polnjenja električne baterije.… »

Kako naj se podjetja znajdejo v množici zahtev za trajnostno poročanje

Finance.si 13.03.2023
Zahteve za trajnostno poročanje: številna podjetja ga bodo morala vključiti v letno poročilo, zahtevajo ga banke in kupci v dobavnih verigah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem