Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Nujne so naložbe, sicer preveč uvoza in visoke cene

Delo 15.03.2023
V prihodnjih letih bodo rasle zlasti večje sončne elektrarne, okrepiti bo treba omrežja, nato še druga jedrska elektrarna. V nadaljevanju preberite: Lani je bila Slovenija pri elektriki rekordno, 32,6-odstotno uvozno odvisna, letos so napovedi… »

Žile niso le cevi, preko katerih se pretaka kri

24ur 15.03.2023
Obeležujemo evropski dan žil, ki so eden največjih organov v človeškem telesu. Na ta dan tudi pri nas v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije še bolj ozaveščajo prebivalstvo o skrbi za zdravje žil in preprečevanju žilnih bolezni. Letos… »

Pred Mercatorjem v Krškem naj bi prišlo do streljanja, policija to zanika

Nova 24TV 15.03.2023
Pred enim izmed Mercatorjem v Krškem naj bi zjutraj odjeknili streli, in to v času, ko je bilo okoli trgovine vse polno dijakov, so dopoldne na družbenih omrežjih sporočili nekateri uporabniki. Zaokrožila je tudi slika dogajanja, na kateri je… »

Obvestilo o začasnem zaprtju krajevnih uradov Poljčane in Oplotnica

Nova 24TV 15.03.2023
Krajevna urada v Poljčanah in Oplotnici bosta zaprta za en teden zaradi bolezni, in sicer od 17. marca 2023 do vključno 24. marca 2023. V tem času lahko vse upravne storitve uredite na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica, Vošnjakova ulica 10, ali… »

Japonski youtuber izgubil poslanski sedež, ker ni prišel niti na eno sejo

RTV Slovenija 15.03.2023
Japonski parlament je odvzel poslanski sedež spletnemu vplivnežu Jošikazuju Higatišaniju, ki se ni udeležil niti ene seje parlamenta. Higatišani, ki je na YouTubu poznan pod imenom GaaSyy, je s svojo stranko julija lani osvojil dva sedeža v… »

Grubin memorial ponovno uspel

Gorenjski glas 15.03.2023
V Kranjski Gori so v petek ponovno pripravili Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom s smučarskimi zvezdami in koncertom, kar je bil uvod v Pokal Vitranc. Letos zbrana sredstva namenjajo živahni deklici Brini, ki se od rojstva bori s cerebralno… »

Zagorelo v rastlinjaku

Gorenjski glas 15.03.2023
Škofja Loka – V Veštru je v soboto zjutraj zagorel rastlinjak, zato so posredovali gasilci iz Škofje Loke in stare Loke, ki so požar pogasili in okolico pregledali s termovizijsko kamero. Po ugotovitvah policije je zagorelo zaradi napake na… »

Sunsi s prvega mesta na zaključni turnir

Gorenjski glas 15.03.2023
Domžale – Zadnjo tekmo rednega dela lige NLB ABA2 proti TFT iz Skopja so košarkarji Helios Suns dobili s 93 : 61 in potrdili prvo mesto na lestvici. V regionalnem tekmovanju jih tako čaka le še zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo… »

Kralj je Brianu Mayu podelil viteški naziv

Primorske 15.03.2023
Britanski kralj Karel III. je v torek v Buckinghamski palači sprejel glasbeno legendo, kitarista Queenov Briana Maya in mu podelil viteški naziv zaradi dobrodelnosti in njegovega doprinosa glasbi. LONDON > V Buckinghamski palači se je legendarni… »

V GRAFIH Januar je prinesel skromno rast vrednosti industrijske proizvodnje v EU

Finance.si 15.03.2023
Glede trenda za prihodnje mesece analitiki pričakujejo, da industrijska proizvodnja ostaja pod pritiskom negotovosti, tudi zaradi šibkih naročil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem