Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Hrvaški zdravniki "fušali" v Ljubljani, pisali pa, da delajo na Hrvaškem

Necenzurirano 15.03.2023
V evidencah je bilo zavedeno, kot da sta na Hrvaškem, v resnici pa naj bi delala v Ljubljani. Hrvaški državni inšpektorat oziroma njegov reški regionalni urad je po inšpekcijskem nadzoru v reškem kliničnem centru februarja, marca, oktobra in… »

Opazite? Pop TV med resnim prispevkom poskrbel za nasmeške!

Zurnal24 15.03.2023
Namerno ali ne? Sinoči so novinarji in snemalci informativne oddaje 24 ur na Pop TV za poročanje z Brda pri Kranju, kjer je potekal koalicijski vrh, izbrali zelo zanimivo mesto. Njihov novinar se je med poročanjem namreč postavil pred poslikavo, na… »

Grški novinarji stavkajo za žrtve železniške nesreče

Delo 15.03.2023
V grški prestolnici Atene je prejšnji teden že protestiralo več kot 40.000 ljudi, po vsej državi pa po podatkih policije več kot 65.000. Grški novinarji danes stavkajo z zahtevo po celoviti preiskavi železniške nesreče, v kateri je pred dvema… »

Lekarnam naložili stroške za vodo in zaščitno opremo

Delo 15.03.2023
Lekarnar Miran Golub meni, da se jih testira, koliko stroškov še lahko prenesejo. ZZZS odgovarja: Pridobili so dodatna sredstva. V nadaljevanju preberite: Lekarne niso več upravičene do povračil stroškov za vodo, ki jo porabijo pri pripravi… »

Kako pomaga center Posvet pri blaženju duševnih stisk?

Delo 15.03.2023
Odgovarja Irena Hostnikar, mag. psihologije, center za psihološko svetovanje Posvet. Center za psihološko svetovanje Posvet deluje v okviru Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, ki je društvo v javnem interesu na področju zdravstvenega… »

Tom Cruise čisto blizu nas

Delo 15.03.2023
Po poročanju tiskovne agencije ANSA se v Apuliji, regiji na peti italijanskega škornja, mudi nihče drug kot hollywoodski zvezdnik Tom Cruise. Tom Cruise (60) je letos kljub dejstvu, da je bil film Top Gun: Maverick nominiran za šest zlatih kipcev… »

Z vlakom – kakor Katrin in kakor cesar Franc Jožef

Delo 15.03.2023
Ob obletnici smrti kantavtorja Đorda Balaševića na prvem peronu kolodvora. Vodnjanske prigode. Prag pomladi je, tišina in samota na zimski goljavi južne Istre, in na pot se odpraviš, da bi izkoristil priložnost, da lahko sem – v mesto Pulj –… »

Pripravništvo je v nekaterih poklicih nujno

Delo 15.03.2023
V socialnem varstvu je pripravništvo osnova za opravljanje strokovnega izpita in zahtevno delo. V nadaljevanju preberite: »Žal v družbi velja prepričanje, da lahko socialno delo, torej delo z najbolj ranljivimi skupinami, opravlja vsakdo. Pa ni… »

Neverjeten podvig, z letalom pristal na prestižni stavbi v Dubaju #video

SiolNET 15.03.2023
Poljski pilot Luke Czepiela je z letalom pristal na 212 metrov visokem hotelu Burj Al Arab Jumeirah v Dubaju, za kar je treniral dve leti in pol. "Če sem iskren, ne bi mogel biti srečnejši," je dejal Poljak. Luke Czepiela vse življenje premika meje… »

Nagrada Abdullatifa Al Fozana tudi za Islamski versko-kulturni center v Ljubljani

RTV Slovenija 15.03.2023
Islamski verski in kulturni center v Ljubljani, ki je delo arhitekturnega biroja Bevk Perović arhitekti, je prejel mednarodno nagrado Abdullatifa Al Fozana za arhitekturo mošej, ki jo od leta 2011 podeljujejo v Savdski Arabiji. Mednarodna strokovna… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem