Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Sanjska poroka na plaži: Voditeljica RTVS pri 53-ih skočila v zakon

Zurnal24 15.03.2023
Prve poročne fotografije. Priljubljena voditeljica Katja Tratnik, ki se je lansko leto vrnila na televizijske ekrane in v oddajo Dobro jutro, katere del je bila dolga leta, ima lepe novice. Poročila se je s svojim srčnim izbrancem, s katerim sta v… »

Recept: jajčevci in piščanec v omaki

SiolNET 15.03.2023
Zanimiva kombinacija jajčevcev in piščančjega mesa, ki se bo prilegla k testeninam, rižu ali polenti. Sestavine: 300 g piščančjega fileja 1 jajčevec 1 večja čebula 2 stroka česna 1 svež paradižnik peteršilj sol poper žlička moke (po… »

Avril Lavigne na podelitvi nagrad v sporu z golo protestnico

24ur 15.03.2023
Podelitev kanadskih glasbenih nagrad juno je zmotila gola protestnica, ki je vdrla na oder, medtem ko je tam stala kanadska zvezdnica Avril Lavigne. Glasbenica, ki je protestnico sprva skušala ignorirati, je kasneje izgubila potrpljenje, se obrnila k… »

Z izvirnim pristopom in pripovedništvom povezana Saša Ribič in Vincent Forstenlechner

RTV Slovenija 15.03.2023
V Galeriji Photon se predstavljata fotografa Saša Ribič, ki v projektu Let 105 prikazuje tragedijo leta 105 družbe Britannia Airways, in Vincent Forstenlechner, ki pa v projektu Roygbiv prikazuje utrinke s svojega doma v Avstriji. Razstava, ki so jo v… »

Z žensko energijo, ki zna gledati širše

Primorske 15.03.2023
V letošnji uprizoritvi Nekaj v zraku ob 120-letnici tržaškega pisatelja Vladimira Bartola je pokazala svojo komično žilico, široka paleta izrazov pa je ena njenih najbolj prepoznavnih značilnosti. Igralka Nikla Petruška Panizon je članica… »

Dobra predstava naredi življenje boljše, znosnejše

Primorske 15.03.2023
V vitrini in na transparentu pred koprskim gledališčem mimoidoči že vso sezono lahko spremljajo program Gledališča za otroke Svetilnik, ki bo pod okriljem Gledališča Koper uradno zaživel še letos. Gledališče v ustanavljanju, ki ga programsko… »

Nasilje je zloraba moči

Primorske 15.03.2023
Magistrica Tanja Pipan je zaposlena kot koordinatorica za preprečevanje nasilja na Centru za socialno delo v Novi Gorici. Po zaključenem študiju Politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani se je veliko ukvarjala z osipniki (to so mladi, ki… »

Lahko se zgodi tudi vam

Delo 15.03.2023
Usoda ne izbira, in čeprav se trenutno počutite varne, se življenje lahko postavi na glavo. In ob hudi bolezni boste težko razmišljali še o finančni varnosti. »Meni se to ne more zgoditi. Imam dobre gene in živim zdravo. Saj vedno dovolj pazim… »

Obisk Goloba v Kijevu je v fazi priprav

SiolNET 15.03.2023
Premier Robert Golob ima vabilo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega za obisk Kijeva. V kabinetu premierja so za STA povedali le, da je obisk v fazi priprav, drugih podrobnosti pa niso razkrili. Po neuradnih informacijah naj bi premier Ukrajino… »

TV producentka Ramba Amadeusa obtožila spolnega nadlegovanja

Mladina 15.03.2023
Unicef je glasbenika kot svojega ambasadorja že suspendiral. Producentka na črnogorski nacionalni televiziji RTCG Lejla Kašić je javno obtožila spolnega nadlegovanja črnogorskega glasbenika Antonija Pušića, znanega pod imenom Rambo Amadeus. Ker je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem