Slovenija arhiv novic 17.03.2023

Umrl igralec Lance Reddick, znan po filmu John Wick

24ur 17.03.2023
Umrl je igralec Lance Reddick, znan po vlogah v filmih John Wick, Angel je padel, Gost, Godzila proti Kongu in mnogih drugih v televizijskih serijah. Zvezdnik, ki se je trenutno pripravljal na izid novega filma, je umrl star 60 let. Novico o njegovi smrti… »

V Franciji izbruhnili izgredi, pridržali več kot dvesto ljudi

Delo 17.03.2023
Policija je proti protestnikom uporabila tudi solzivec in pridržala 217 ljudi. Na protestih proti pokojninski reformi, ki jo je francoska vlada v četrtek sprejela mimo parlamenta, so v večernih urah izbruhnili izgredi. Policija je proti protestnikom… »

Bratušek in Han obiskala Luko Koper in se pozanimala o razvojnih priložnostih

RTV Slovenija 17.03.2023
V Luki Koper sta se ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han srečala s predsednikom uprave Boštjanom Napastom in se seznanila z lanskimi rezultati in aktualnimi izzivi. "Za slovensko… »

Slovenija po inflaciji nad povprečjem evrskega območja, a pod povprečjem EU

Dnevnik 17.03.2023
Evropski statistični urad Eurostat je v drugi oceni potrdil februarsko 8,5-odstotno letno inflacijo v evrskem območju. Inflacija v celotni EU je medtem dosegla 9,9 odstotka. Slovenija je bila z 9,4-odstotno inflacijo nekoliko nad evrskim povprečjem in… »

Krška nuklearka bo izrabljeno jedrsko gorivo prenesla v novo suho skladišče

RTV Slovenija 17.03.2023
V NEK-u bodo iz bazena za mokro skladiščenje v novozgrajeno skladišče, ki so ga zgradili v okviru zadnje desetletne varnostne nadgradnje, prihodnji teden začeli premeščati prvih 300 ton izrabljenega jedrskega goriva. Osemletni projekt bo NEK stal… »

J. Lo prihaja v Beograd: poslovnež bo za njen obisk odštel 200.000 evrov

24ur 17.03.2023
Jennifer Lopez bo maja obiskala Srbijo, kjer se bo udeležila zasebne zabave srbskega poslovneža. Ta bo za dvourno druženje s pevko odštel kar 200.000 evrov, cena pa poleg druženja s slavljencem in gosti vključuje prevoz J. Lo v Beograd. Ameriška… »

Urednik informativnih oddaj na TVS Elikan zavrača očitke o šikaniranju na delovnem mestu

Dnevnik 17.03.2023
Urednik osrednjih informativnih oddaj na Televiziji Slovenija (TVS) Jaka Elikan zavrača očitke o šikaniranju na delovnem mestu. Policija je sicer Elikana po zaključku preiskave kazensko ovadila. V današnjem odzivu za medije je zatrdil, da z ovadbo ni… »

Vodja sekte Happy, happy se je dokončno izognila roki pravice

SiolNET 17.03.2023
Vodja duhovne sekte Happy, happy Špela Peternel, ki naj bi od svojih sledilcev s treningi pozitivne energije, tečaji numerologije in drugimi "storitvami" izvabila na milijone evrov, se je dokončno izognila roki pravice, poroča spletni portal… »

ZJUTRAJ TUDI OB MORJU OKOLI LEDIŠČA: Čez dan pa že povsem pomladno

Regional 17.03.2023
Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V soboto bo sončno. V zahodni in osrednji Sloveniji bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do… »

Odbojkarji po vozovnico za Pariz na Japonsko, odbojkarice na Poljsko

RTV Slovenija 17.03.2023
Odbojkarji Slovenije bodo pot na olimpijske igre 2024 iskali na turnirju z Japonsko, ZDA, Srbijo, Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko, odbojkaricam pa je žreb namenil Poljsko, Italijo, ZDA, Nemčijo, Tajsko, Kolumbijo in Korejo, je določil žreb v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem