Slovenija arhiv novic 17.03.2023

NIJZ: Spanje je ključni pokazatelj splošnega zdravja in dobrega počutja

RTV Slovenija 17.03.2023
Svetovni dan spanja poteka pod sloganom Spanje je ključno za zdravje. Spanje je namreč poleg zdrave prehrane in telesne dejavnosti steber človekovega zdravja, neurejeno spanje pa lahko predstavlja tveganje. Svetovni dan spanja poteka pod okriljem… »

Vlatku Čančarju drobtinice, Goranu Dragiću še nobena

Delo 17.03.2023
V ligi NBA je Denver končal niz štirih porazov, Milwaukee pa je izgubil proti Indiani. Luka Dončić bo izpustil drevišnji dvoboj z moštvom Los Angeles Lakers. Košarkarji Denverja so v ligi NBA v Detroitu premagali Detroit s 119:100. Slovenski… »

Poslanci brez zbližanja stališč glede prepovedi avtomobilov na notranje izgorevanje

Dnevnik 17.03.2023
Odbora DZ za infrastrukturo in za gospodarstvo sta danes na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljala o prepovedi prodaje novih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil z motorjem na notranje izgorevanje po 2035. V SDS so prepričani, da gre za… »

V 74. letu starosti umrla znana hrvaška pisateljica in esejistka

SiolNET 17.03.2023
Iz zagrebškega inštituta za multimedije so sporočili, da je v 74. letu starosti umrla na Hrvaškem rojena pisateljica in esejistka Dubravka Ugrešić, ki velja za eno najvidnejših evropskih prozaistk in esejistk. Leta 1993 je zaradi kritičnosti do… »

Skupina Petrol s precej nižjo izgubo od sprva objavljene

SiolNET 17.03.2023
Skupina Petrol je po nerevidiranih podatkih lani zabeležila rekordnih 9,5 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 91 odstotkov več kot predlani. Čista izguba je znašala 2,7 milijona evrov, ne 12,1 milijona evrov, kot je Petrol po preliminarni… »

V Strunjanu spomin na prve žrtve fašizma še živi

Primorske 17.03.2023
Na tradicionalni slovesnosti v Strunjanu so se danes poklonili spominu na tragični dogodek, ko so strunjanski otroci leta 1921 postali prve nedolžne žrtve fašizma. STRUNJAN > Zbrane nagovorili župan Občine Piran Andrej Korenika, predsednica krajevne… »

Nor zaključek v Kaliforniji: Kleber s trojko ob sireni za veliko zmago Dallasa #video

SiolNET 17.03.2023
Košarkarji Dallas Mavericks, v postavo katerih se je vrnil zvezdnik Kyrie Irving, so po preobratu v zadnji četrtini in trojki Maxija Kleberja v zadnji sekundi tekme v Kaliforniji s 111:110 premagali Los Angeles Lakers za pomembno zmago v boju za… »

Končal se je 25. FDF: nagrada Amnesty za film Bodi moj glas

RTV Slovenija 17.03.2023
Nagrado Amnesty International Slovenije za najboljši film na temo človekovih pravic je na 25. Festivalu dokumentarnega filma (FDF) prejel Bodi moj glas režiserke Nahid Persson. Film, ki je spoj aktivizma in dokumentarizma, prikazuje iransko aktivistko… »

Norveška zmagovalka ekipne tekme s šestimi reprezentancami

RTV Slovenija 17.03.2023
V Soldeuu, na prizorišču finala svetovnega pokala v alpskem smučanju, je v petek potekala ekipna tekma z reci in piši le šestimi reprezentancami. Preizkušnjo v paralelnem veleslalomu je dobila Norveška pred Švico in Avstrijo. Najboljši posameznik… »

Vendarle dražji vrtec

Primorske 17.03.2023
Na včerajšnji občinski seji v Kopru so občinski svetniki vendarle potrdili dražje zneske programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih. Na seji prejšnji mesec so to točko umaknili z dnevnega reda. KOPER > Tokratno gradivo za sejo je bilo sicer… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem