Slovenija arhiv novic 17.03.2023

Avstralski deskar na valovih vztrajal 40 ur

Delo 17.03.2023
Misija Blaka Johnstona je tudi dobrodelna, saj zbira denar za pomoč ljudem, ki imajo težave v duševnem zdravju. Avstralec Blake Johnston je v zadnjih slabih dveh dneh kar 40 ur preživel na valovih in tako premagal prejšnji rekord v najdaljšem… »

Beograd: Več tisoč ljudi proti sporazumu o normalizaciji odnosov s Kosovom

RTV Slovenija 17.03.2023
Na ulicah Beograda se je zbralo več tisoč ljudi, ki izražajo nasprotovanje sporazumu o normalizaciji odnosov med Beogradom in Prištino. Shod je potekal v organizaciji več desničarskih in skrajno desničarskih strank – Dveri, Zavetnikov, Nove… »

Martinez še vedno računa na starega mačka Ronalda

24ur 17.03.2023
Novi selektor portugalske nogometne reprezentance Roberto Martinez je za bližnji tekmi konec tega meseca proti Lihtenštajnu in Luksemburgu v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 uvrstil tudi najbolj razvpitega portugalskega… »

Minister Maljevac podprl načrte koprskega stanovanjskega sklada

Primorske 17.03.2023
Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je po današnjem delovnem sestanku s koprskim županom Alešem Bržanom napovedal podporo projektom občinskega stanovanjskega sklada do leta 2025 oz. do vzpostavitve novega sistema financiranja na državni… »

PONAREJEN BANKOVEC NA KOPRSKI BANKI: V zadnjem času po državi več takih primerov

Regional 17.03.2023
Med štetjem denarja so na eni od bank v Kopru uslužbenci naleteli na ponarejen bankovec za 100 evrov. V zadnjem času so po vsej državi zabeležili že več takih primerov, zato previdno pri plačevanju z bankovci za 100 in 50 evrov. Če sumite, da je… »

Hitov mednarodni šahovski turnir

Primorske 17.03.2023
V kongresnem središču novogoriškega hotela Perla bo danes 122 šahistov iz 12 držav odigralo drugi krog, ki se je začel ob 17. uri. Tako bo tudi v naslednjih dneh. Razplet posameznih krogov bo znan okoli 22. ure. NOVA GORICA > Ljubitelji šaha lahko… »

Trojček marčnih dirk na MMC TV – v nedeljo VN slovenske Istre

RTV Slovenija 17.03.2023
Kolesarska cestna sezona na slovenskih tleh se bo začela v nedeljo z 9. veliko nagrado slovenske Istre, ki ji bosta prihodnji teden sledili še dve enodnevni dirki. Vse tri si boste lahko v spletnem prenosu ogledali na MMC TV. Marčni triptih je niz treh… »

Manchester United se ekspresno vrača v Sevillo

SiolNET 17.03.2023
Evropska liga prinaša štiri zelo zanimive četrtfinalne pare. Lovorika obljublja bogato nagrado: sodelovanje v ligi prvakov v prihodnji sezoni. To je dodatna motivacija za klube, ki bi lahko v domačih prvenstvih ostali brez vstopnice za druženje z… »

Tako bodo v JEK skladiščili izrabljeno jedrsko gorivo

Finance.si 17.03.2023
Stomilijonska naložba v skladišče visokoradioaktivnih odpadkov je pri koncu, začenja se prenos odpadkov iz elektrarne… »

"Čistilne naprave pri odstranjevanju 'večnih' kemikalij niso najbolj uspešne"

RTV Slovenija 17.03.2023
PFAS ali večne kemikalije so le redko zapisane na etiketah izdelkov, ki jih uporabljamo, poleg tega pa proizvajalci ob prepovedi ene spojine to hitro nadomestijo z neko novo, zato je težko držati korak z industrijo. Se torej sploh lahko zaščitimo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem