Slovenija arhiv novic 17.03.2023

Direktor UKC-ja Marko Jug: Zadevo Bošnjak smo predali službi za korporativno varnost

RTV Slovenija 17.03.2023
Zadevo Bošnjak so v UKC-ju Ljubljana predali službi za korporativno varnost, enoti za integriteto, ki naj bi preučila primer, je pojasnil direktor UKC-ja Ljubljana Marko Jug in dodal, da naj bi bili rezultati znani v dveh tednih. Direktor UKC-ja… »

Nika Kovač: Borili se bomo za bolj strpno družbo

Primorske 17.03.2023
Danes je s svojim delom začel strateški svet za preprečevanje sovražnega govora. K vodenju sveta je premier Robert Golob povabil direktorico Inštituta 8.marec Niko Kovač, ki je povabilo sprejela. Kot menijo v Inštitutu, so za dosego družbenih… »

Fajonova in Tajani v luči nezakonitih migracij napovedala tristransko srečanje

SiolNET 17.03.2023
Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon je danes gostila italijanskega zunanjega ministra Antonija Tajanija. Gre za prvo najvišje srečanje na meddržavni ravni, odkar v Sloveniji vlada levosredinska, v Italiji pa desnosredinska vlada. Zavezala sta se k… »

Veliko zagovornikov ženskih poletov, a tudi nasprotnikov z Innauerjem na čelu

Delo 17.03.2023
V Vikersundu v nedeljo zgodovinska prva ženska tekma v smučarskih poletih. Pravico do nastopa sta si priborili tudi Slovenki Ema Klinec in Nika Križnar. V nadaljevanju preberite: Zakaj se težko pričakovani konec tedna na letalnici v Vikersundu ni… »

Kmečki upor spremljala množica traktorjev

Nova 24TV 17.03.2023
Kmečki punt proti gradnji kanalizacijskega kanala C0. (Foto: STA) “Ti protesti se bodo sedaj vsak petek ponavljali, ker pravna država več ne deluje,” je napovedal lastnik več zemljišč na območju gradnje spornega kanala C0 Brane Grad, ki je… »

Mednarodno kazensko sodišče izdalo nalog za aretacijo Putina

SiolNET 17.03.2023
Mednarodno kazensko sodišče (ICC) s sedežem v nizozemskem Haagu je izdalo nalog za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina in njegove komisarke za pravice otrok Marije Alekseevne Lvovo-Belove zaradi nezakonite deportacije ukrajinskih otrok… »

Povprečna cena košarice živil se je znova pocenila

RTV Slovenija 17.03.2023
Vrednost povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil je v najnovejšem popisu dosegla najnižjo vrednost. V primerjavi s prejšnjim popisom se je pocenila za 38 centov oziroma 0,97 odstotka, na 38,79 evra. Po podatkih popisa, ki so ga opravili… »

Računsko sodišče: Izplačevanje dodatkov za nevarno delo med epidemijo ni bilo usklajeno

RTV Slovenija 17.03.2023
Računsko sodišče je v reviziji izplačevanja dodatkov zaradi epidemije covida-19 ugotovilo, da vlada ni poskrbela za enotno ureditev dodatka za delo v tveganih razmerah in dodatka za nevarnost in posebne obremenitve. Državni revizorji so preverjali… »

NPU pripravlja prenovljeno kazensko ovadbo zaradi ravnanj v sanaciji NLB

SiolNET 17.03.2023
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v preiskavi sumov zlorabe položaja nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca in njegovih najožjih sodelavcev pri sanaciji NLB leta 2013 končal pregledovanje prejete dokumentacije. Kriminalisti bodo v… »

Bankirkam ni uspelo, Madžarke premočne

SiolNET 17.03.2023
Odbojkarice Nova KBM Branik so se po osvojenem sobotnem pokalu Slovenije, za katerega so premagale Calcit Volley, danes borile za novo lovoriko. V finalu srednjeevropske lige v Kamniku so se spopadle z madžarsko zasedbo Switelsky Bekescsaba in izgubile z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem