Slovenija arhiv novic 21.05.2023

Po desetih letih se vračajo (nova) Življenja Tomaža Kajzerja

RTV Slovenija 21.05.2023
Pod okriljem Igranega programa TV Slovenija je steklo snemanje druge sezone nanizanke Življenja Tomaža Kajzerja, serije, ki je pred desetimi leti orala ledino na področju slovenske "prestižne televizije" ─ sodobnih nadaljevank v 50-minutnem formatu… »

Risi trenutno pri razliki v golih –16, Italijani so se rešili kljub –43

RTV Slovenija 21.05.2023
V skupinskem delu svetovnega prvenstva v hokeju na ledu so bili v novem formatu najbolj suvereni Kanadčani, ki so leta 2015 dobili vse tekme, pri tem pa so vso preostalo sedmerico v povprečju premagali s petimi goli razlike. Na portalu Športni SOS… »

(Nedeljski dnevnik) Zoglenele kitare so nadomestile nove

Dnevnik 21.05.2023
Niko je zaradi požara ostal brez kitar, toda mladi in srčni glasbeniki ter bralke in bralci Nedeljca so zbrali denar za nova glasbila, da bo lahko razvijal svoj talent »Danes sem prvič slišal Nikov glas. Zdaj sem še bolj ponosen na naš dobrodelni… »

Od uvedbe omejitve najvišjih cen klici v druge države EU-ja cenejši za več kot 60 odstotkov

RTV Slovenija 21.05.2023
Pravila, ki od leta 2019 omogočajo cenovno dostopno klicanje in pošiljanje sporočil SMS-ov v druge države EU-ja, so se po navedbah Evropske komisije izkazala za učinkovita. Po raziskavi Eurobarometer so se cene v povprečju znižale za več kot 60… »

Osrednji mediji večkrat nekaznovano pozivali k oboroževanju in gverilskemu boju

Nova 24TV 21.05.2023
Foto: STA “Tipična lastnost socialistične diktature je, da disidente preganja za kritične misli in izražanje, sama pa ljudi res hujska nadnje,” opozarja politični komentator Tomaž Štih, potem ko je odjeknila novica o tem, da so proti njemu na… »

[Video] Biden zmedeno in dezorientirano na srečanju na Japonskem

Nova 24TV 21.05.2023
Foto: Apf Vrha G7 v Hirošimi na Japonskem ni zaznamovala samo izrečena vsestranska podpora Ukrajini, ki se bori proti ruski agresiji, in zaveza k jedrski razorožitvi, ampak tudi zmedeni in dezorientirani trenutki ameriškega predsednika Joa Bidna… »

Učiteljica posilila dijaka

Necenzurirano 21.05.2023
Leta 2017 so jo razglasili za učiteljico leta, letos pa strpali za zapahe. Kalifornijsko srednješolsko profesorico, ki ji je nekoč pripadel laskavi naslov »učiteljice leta«, so aretirali zaradi spolnega odnosa s 16-letnim dijakom. Tracy Vanderhulst… »

V občini Kidričevo se v juniju začene modernizacija lokalne ceste Strnišče – Župečja vas

Spodnje Podravje 21.05.2023
V občini Kidričevo se bo v juniju pričel izvajati projekt modernizacije lokalne ceste LC 165 141 G1, odsek Strnišče – Župečja vas. Projekt, vreden 380.669,53 €, bo izvajalo podjetje Remont NG, d. o. o., ki je bilo izbrano preko javnega… »

Znana oblika ─ kakšen je namen združevanja?

RTV Slovenija 21.05.2023
Predvidevamo, da ste ta avtomobil na cestah že opazili: Mitsubishi ASX je v svoji drugi generaciji namreč dvojček enega najbolj priljubljenih modelov v Sloveniji ta hip. Vprašali smo se, v čem je smisel tovrstnih združevanj? Lahko Mitsubishi ponudi… »

Z besedami Američana srbskih korenin in avstralskega glasbenika. In še koga.

RTV Slovenija 21.05.2023
Morda smo v času antropocena, nismo pa, sodeč po književnosti na Radiu Slovenija, v času evropocentričnosti. Literarni pogled tega tedna seže daleč preko geografskih in kulturnih meja in razpira kraje in čase, o katerih ne vemo nič ali skoraj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem