Slovenija arhiv novic 23.05.2023

Tajni načrt Sandija Češka in Darka Horvata

Necenzurirano 23.05.2023
Kako želi vrsto let eden od najbogatejših Slovencev s pomočjo privatizacijskega tajkuna reševati skupino Studio Moderna, ki se ukvarja s televizijsko in spletno prodajo izdelkov za dom? Izgubila blagovne znamke, sledi odpis dolgov Kupnina končala na… »

V četrtfinale še Nemčija in Latvija, prvi poraz Švice

RTV Slovenija 23.05.2023
Na hokejskem SP-ju elitne divizije v Rigi in Tampereju so zadnje tekme skupinskega dela dale še zadnja dva četrtfinalista. Na Finskem si je napredovanje po zmagi nad Francijo s 5:0 zagotovila Nemčija, pred domačimi gledalci pa se tega veseli Latvija… »

V Franciji prepovedali kratke lete, treba bo na vlak

Necenzurirano 23.05.2023
Francija je prepovedala domače lete na kratke razdalje, da bi zmanjšali emisije ogljikovega dioksida. Alternativa so vlaki. V veljavo je namreč stopil zakon, sprejet pred dvema letoma, ki pravi, da so prišli h kraju dnevi letov med destinacijami, ki… »

Umar: Rast gospodarske aktivnosti podpirali potrošnja gospodinjstev, gradbeništvo in večina storitev

RTV Slovenija 23.05.2023
Umar v najnovejši izdaji Ekonomskega ogledala ugotavlja, da je rast gospodarske aktivnosti v prvem četrtletju izhajala iz trošenja gospodinjstev, gradbenih investicij in rasti večine storitvenih dejavnosti. Okrepila se je tudi storitvena menjava… »

Zvezdnik filma Thor in serije Vikingi umrl med snemanji v Italiji

Zurnal24 23.05.2023
V 59. letu starosti je umrl Ray Stevenson. Pet dni pred svojim 59. rojstnim dnevom je umrl igralec Ray Stevenson, znan iz serij Vikingi, Dexter in Rim ter tudi številnih filmskih hitov, kot je Thor. Igralec je bil med snemanjem filma Cassino in Ischia na… »

VOZILA V NASPROTNO SMER: Na vipavski hitri cesti 83-letnica povzročila nesrečo

Regional 23.05.2023
Starejša voznica osebnega avtomobila italijanskih registrskih je v ponedeljek popoldne na odseku hitre ceste skozi Vipavsko dolino med naseljem Vogrsko in Ajdovščino vozila v nasprotni smeri in povzročila nesrečo. Na srečo je prišlo le do… »

Slovenci izgubili tudi zadnjo tekmo na SP, boljši tudi Kazahstan

Primorske 23.05.2023
Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmi, zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji včeraj izgubila s Kazahstanom s 3:4 (1:1, 1:1, 1:2). Slovenci že po nedeljskem porazu s Slovaki niso imeli več možnosti za obstanek med elito… »

Račkam pomagal prečkati cesto, a ga je prijazna gesta stala življenje

SiolNET 23.05.2023
V Kaliforniji je moški pomagal račkam pri prečkanju ceste, ko je vanj trčil mladi voznik. 41-letnik je umrl zaradi poškodb, poroča CNN. Tragična nesreča se je zgodila v mestu Rocklin v Kaliforniji. 41-letni Casey Rivara je otroke peljal s… »

Rim poplavljenim deželam namenil prvi dve milijardi evrov pomoči

RTV Slovenija 23.05.2023
Italijanska vlada je na izredni seji odobrila za več kot dve milijardi evrov pomoči v poplavah prizadetima deželama Emilija - Romanja in Marke. Pomoč bo med drugim namenjena obnovi kmetij, šol, zdravstvenih ustanov in turistične industrije. "Naš… »

Falcon se je nekaj dni po popravilu v Švici spet pokvaril in pustil ministra na cedilu

SiolNET 23.05.2023
Vladno letalo falcon se je v sredo vrnilo s popravila v Švici, že v ponedeljek pa so po pregledu našli novo napako na enem od indikatorjev delovanja motorja, so danes za STA potrdili na obrambnem ministrstvu. Zaradi okvare so letalo prizemljili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem