Slovenija arhiv novic 07.02.2024

Strategija je napisana tudi za najbolj črne scenarije

Delo 07.02.2024
Močno spremenjeno varnostno strateško okolje je Slovenijo prisililo v posodobitev obrambne strategije, ki bo v javni razpravi do petega marca. V nadaljevanju preberite: Obrambno strategijo, vojaško strategijo in strategijo civilne obrambe, trojček… »

V Planici v teku na 20 kilometrov zlato na Norveško in v Italijo

Delo 07.02.2024
Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju so se smučarski tekači in tekačice potegovali za prve kolajne na razdalji. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici so se danes smučarski tekači in tekačice… »

Pet metrov vrhunskega karavana serije 5

Zurnal24 07.02.2024
Eden najbolj zaželenih karavanov na trgu je dospel v novi elektrificirani generaciji, ki je zdaj lahko tudi povsem baterijska. Tu je novi BMW serija 5 touring! BMW touring 5 sledi lanskoletni premieri in uspešnemu zagonu prodaje limuzinske petice… »

Modra ptica Andreju E. Skubicu za mladinski roman, ki se ne ogiba zahtevnejših plati odraščanja

RTV Slovenija 07.02.2024
Nagrado modra ptica je letos prejel Andrej E. Skubic za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano. Gre za nagrado, ki jo Mladinska knjiga podeljuje izmenično za dela, namenjena odraslim in mladim. Nagrajeni roman bo v knjižni obliki izšel… »

Zavrnil vladajočo Svobodo, sinergijo našel z zunajparlamentarno Vesno

Delo 07.02.2024
Nosilec liste zunajparlamentarne stranke Vesna – zelena stranka na letošnjih evropskih volitvah bo kočevski župan Vladimir Prebilič. Tako delegacija stranke Vesna kot njen vodilni kandidat Vladimir Prebilič so se konec tedna mudili na kongresu… »

V hudi prometni nesreči umrl odličen dalmatinski glasbenik

Necenzurirano 07.02.2024
V hudi prometni nesreči, ki se je pripetila na regionalni cesti na območju Tromilja, je življenje izgubil 78-letni multiinštrumentalist, profesor Ivo Brkić. Ivo Brkić je umrl v splošni bolnišnici Zadar, in sicer po prometni nesreči v avtomobilu… »

Sredi zelenega zlata skrbijo za vzgojo mladih upov

Delo 07.02.2024
V Žalcu je klub zaživel leta 1920, najvišje so tekmovali v 2. slovenski ligi, ob denarnih težavah se niso predali. Val živahnega nogometnega dogajanja v Celju na začetku 20. stoletja je pljusknil tudi do bližnjega Žalca. Vinko Kukec je bil gonilna… »

Zveni neverjetno, a član Visme v Planici postal svetovni prvak

Zurnal24 07.02.2024
Norvežan je v smučarskem teku ugnal vso konkurenco. Norvežan Jørgen Nordhagen sodi med velike kolesarske talente, v svoje vrste pa ga je med drugim že privabila tudi trenutno najmočnejša ekipa na svetu Visma - Lease a bike. Mladenič, ki je… »

Francozi vse manj med rjuhami, vse več pred zasloni

RTV Slovenija 07.02.2024
Francozi se vse manj predajajo spolnim užitkom. Namesto tega raje gledajo filme, brskajo po družbenih omrežjih, igrajo računalniške igre ali berejo knjigo, kaže raziskava Francoskega inštituta za javno mnenje. Delež odraslih, ki v zadnjih… »

Aktivni odjem elektrike? Da, a le pod tem pogojem

Zurnal24 07.02.2024
Gospodinjstva so naklonjena aktivnemu odjemu električne energije in sončnim elektrarnam, manj pa spremembam pri uporabi prevoza, med drugim ugotavljajo avtorji raziskave REUS 23, ki so jo predstavili danes. Izziv učinkovitega in okolju prijaznega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem