Slovenija arhiv novic 07.02.2024

Ivan Turudić kljub aferi postal hrvaški državni tožilec

RTV Slovenija 07.02.2024
Hrvaški sabor je kljub aferi za novega generalnega državnega tožilca imenoval Ivana Turudića. Opozicija je bila enotna, da je neprimeren kandidat, saj je bil Turudić v rednih stikih z več ljudmi, obtoženimi korupcije. Hrvaški časopis Jutarnji… »

Vojska proti civilni družbi

Delo 07.02.2024
Jutri bodo pakistanski volivci predvsem potrdili že potrjeno izbiro, ne pa dejansko glasovali. V nadaljevanju preberite: »Kar nekaj stvari ni v redu v pakistanski vojski,« je nedavno zapisal Tim Willasey-Wilsey, nekdanji britanski diplomat in dobri… »

Kratkotrajno zmagoslavje za Mileia po zavrnitvi njegovih predlogov deregulacije gospodarstva

RTV Slovenija 07.02.2024
Obsežen sveženj gospodarskih reform, ki ga je pripravil argentinski predsednik Javier Milei in je najprej dobil podporo poslancev, je zdaj obtičal v parlamentu, saj so poslanci zavrnili posamezne člene. Konec prejšnjega tedna je spodnji dom… »

Kosovo preprečilo dostavo dinarja tamkajšnjim Srbom

Dnevnik 07.02.2024
Priština je danes preprečila vstop vozila s srbskimi dinarji, namenjenimi za izplačila plač, pokojnin, socialnih izdatkov in drugih izplačil Srbom na ozemlju Kosova, je sporočila srbska centralna banka (NBS). Kosovo je vstop zavrnilo nekaj dni po… »

Šef za kokain naj bi bil Kristijan Kamenik

Zurnal24 07.02.2024
Hudodelski združbi so zasegli 6,5 kilograma kokaina, še druga mamila in 50.000 evrov gotovine. Ime Kristijan izhaja iz latinskega Christianus, tega pa povezujejo z grško besedo hristianos. Skratka, pripadnikom krščanske vere. V šesti božji zapovedi… »

Legalizacije črnih gradenj posledica nedelovanja države

Delo 07.02.2024
Na poti do legalizacije črne gradnje je Türkovim kot odvetnica pomagala sedanja predsednica države Nataša Pirc Musar. V nadaljevanju preberite: Legalizacija ene najbolj razvpitih gradenj v Sloveniji, vile družine Türk v Parecagu v piranski občini… »

EU medicinskim kampusom odvzela velik del sredstev

Delo 07.02.2024
V Bruslju so predvidena sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost s slabih 53 milijonov evrov znižali za skoraj 13 milijonov evrov. Ljubljanska medicinska fakulteta je arhitekturno rešitev za kampus na Vrazovem trgu izbrala že pred skoraj dvema… »

Srhljivo: Mladega soseda v bloku je Damir zabodel kar 39-krat

Zurnal24 07.02.2024
Damirja Softića, obtoženega umora 26-letnega Marsela Habjaniča, obravnavajo en psihiater za drugim, do zdaj so ga vsi razglasili za neprištevnega. Avgusta lani bi morali na okrožnem sodišču v Murski Soboti izpeljati predobravnavni narok za Damirja… »

Po tej potezi se je tudi Luka le prijel za glavo

Zurnal24 07.02.2024
Irving je na noge dvignil gledalce v dvorani svojega nekdanjega moštva. Zvezdnik Kyrie Irving se v prejšnjem letu ni razšel na najboljši način s franšizo Brooklyn Nets. Zahteval je namreč selitev v drugo moštvo, na koncu pa pristal v Dallasu, kjer… »

Učiteljica spolno zlorabljala 14-letnega učenca, grozi ji 50 let zapora

Necenzurirano 07.02.2024
Obtožena mladoletno žrtev večkrat obiskala na domu, saj so preiskovalci njene biološke sledi našli na fantovi posteljnini. 25-letni učiteljici Megan Pauline Jordan iz ameriške zvezne države Virginija grozi do 50 let zapora, potem ko je priznala… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem