Slovenija arhiv novic 07.02.2024

"Kultura, draga si mi ..." Ob kulturnem prazniku prešerno tudi v zamejstvu

RTV Slovenija 07.02.2024
Ob slovenskem kulturnem prazniku je praznično tudi med Slovenci v zamejstvu in izseljenstvu. Osrednji dogodek Slovencev v Italiji je bil letos združen s proslavo Mestne občine Nova Gorica. Do konca meseca se bo v okviru praznika v zamejstvu in po svetu… »

Življenje s tempirano bombo: Zakaj mora zdravstvo ostati javno

Necenzurirano 07.02.2024
Zgodba Katarine Rotar je zelo nazoren primer tega, zakaj mora javno zdravstvo ostati zares javno. Če bi bila na milost in nemilost izročena zasebnim zavarovalnicam, pravi, bi bila danes brezdomka ali pa je celo ne bi bilo več. »Če bi gledali samo na… »

Odpirajo vrata v maturo

Delo 07.02.2024
Na koprskem gledališkem odru bodo premierno uprizorili predstavo, ki naj bi četrtošolcem pomagala pri pisanju maturitetnega eseja. Na odru koprskega gledališča bodo v petek premierno odigrali predstavo Odprta vrata v maturo 2024. Podnaslovili so jo… »

V Tehnoparku Celje iniciativa za spodbujanje žensk v znanosti

RTV Slovenija 07.02.2024
V Tehnoparku Celje, največjem znanstveno-zabavnem parku v Sloveniji, že četrto leto zapored skrbijo za promocijo naravoslovja in znanosti med mladimi. V čarobni kocki sredi Celja, ki v svojem grbu nosi tri zlate celjske zvezde, preko različnih… »

Financiranje bo prekinjeno v primeru vpletenosti oblasti v volilne goljufije

Delo 07.02.2024
Poziv k prekinitvi financiranja Srbije samo, če bo dokazana neposredna vpletenost oblasti v volilne goljufije, navaja resolucija EP o položaju Srbije. Evropski parlament je v povezavi s hudimi kršitvami pravne države na volitvah pozval k prekinitvi… »

UCI v treh dneh suspendiral še drugega kolesarja

RTV Slovenija 07.02.2024
Za kolesarstvom je zaradi boja proti dopingu pester teden, četudi je šele sreda. Najprej je bil suspendiran Francoz Franck Bonnamour, zdaj še Nizozemec Antwan Tolhoek, vmes so se v Španiji razpisali o primeru Ilex, sodilo se bo zdravniku Naira… »

BLAMAŽA TURISTIČNEGA ZDRUŽENJA: Vabili na ta "idiličen otok", objavili pa sliko Rovinja

Regional 07.02.2024
Hrvaška turistična skupnost (THS) je na svojem Facebook profilu turiste vabila na Korčulo, a so naredili nenavadno napako. Opisu idiličnega hrvaškega otoka je bila namreč dodana fotografija Rovinja. Hrvaška turistična skupnost (HTS) je na… »

Z 2TDK NEZADOVOLJNI VSI: Poleg delavcev tudi krajani, poglejte stanje teh cest! (FOTO)

Regional 07.02.2024
Po tem ko so delavci drugega tira napovedali stavko, se je na naše uredništvo obrnil domačin vasi Gabrovica, ki je prav tako nezadovoljen z 2TDK. Povedal nam je, da stanje na cestah, po katerih zaradi drugega tira dnevno vozi množica tovornjakov, še… »

Haller osrečil "slone", v finalu gostitelje izzivajo Nigerijci

RTV Slovenija 07.02.2024
34. afriški pokal narodov se bo v nedeljo ob 21.00 sklenil s finalnim obračunom med gostiteljico Slonokoščeno obalo in Nigerijo. "Superorli" so po izvajanju 11-m izločili Južno Afriko, nakar so "sloni" z golom Sebastiena Hallerja ugnali DR Kongo. V… »

Za naslov najboljšega na črni celini Nigerija in Slonokoščena obala

Delo 07.02.2024
Nigerijci so v polfinalu afriškega prvenstva izločili Južno Afriko s 5:3, gostiteljica Slonokoščena obala pa DR Kongo z 1:0. Nigerijska nogometna reprezentanca se bo v nedeljskem finalu afriškega prvenstva pomerila s Slonokoščeno obalo. Nigerijci… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem