Slovenija arhiv novic 07.02.2024

Nezadovoljni zaradi plač / Tožilci in sodniki nadaljujejo s stavko

Mladina 07.02.2024
Stopnjevanje stavkovnih aktivnosti. Tožilci, nezadovoljni, ker vlada do danes ni uresničila ustavne odločbe glede sodniških plač, so danes sprejeli odločitev o nadaljevanju stavke. Protestne shode v sredo na vseh sodiščih nadaljujejo tudi sodniki… »

Avstrija preklicala vabilo pisateljici zaradi njenih stališč glede Izraela

Mladina 07.02.2024
Pisateljica iz BiH Lana Bastašić se je razšla tudi s svojo nemško založbo zaradi njenega "molka glede genocida v Gazi ter sistemske in sistematične cenzure v Nemčiji" Literarna hiša Spodnje Avstrije in Salzburški literarni festival sta preklicala… »

Švedi zaključili preiskavo eksplozij na plinovodih Severni tok

Necenzurirano 07.02.2024
Švedsko tožilstvo je danes naznanilo, da prekinjajo preiskavo eksplozij na plinovodih Severni tok 1 in 2, saj da ta ni v njihovi pristojnosti. Spomnimo, na plinovodih, zgrajenih za pretok ruskega plina v Nemčijo, je septembra lani odjeknilo več… »

Schengen / Okrepitev prostega gibanja

Mladina 07.02.2024
Dogovor o reformi schengenskega zakonika morata pred uveljavitvijo še enkrat potrditi tako parlament kot Svet EU. Evropski parlament in države članice so v torek dosegli dogovor o reformi schengenskega zakonika, ki naj bi z jasnejšimi pravili omejil… »

Ukradli sto let star cerkveni zvon, težak okoli 140 kilogramov

Necenzurirano 07.02.2024
Hrvaški policisti intenzivno iščejo tatove, ki so ukradli velik cerkveni zvon, težak okoli 140 kilogramov. Kot so v sredo sporočili policisti, se je tatvina zgodila v začetku tedna v Čakovcu. "Neznani storilci so z dvorišča družinske hiše v… »

Slovenke na prvem turnirju v magični Keniji

Delo 07.02.2024
Slovenske poklicne igralke golfa Katja Pogačar, Ana Belac in Pia Babnik ta teden začenjajo sezono v evropski seriji. Za trojico slovenskih poklicnih igralk golfa je konec priprav na novo sezono v evropski seriji (LET – Ladies European Tour). Od… »

Občni zbor gasilcev PGD Krašnja

Domžalec 07.02.2024
Občni zbor PGD Krašnja je skupaj združil vse generacije gasilcev. Županja Olga Vrankar je izrazila podporo gasilstvu, poudarjajoč njegovo pomembno vlogo v skupnosti. Prisotni so bili tudi predstavniki drugih gasilskih društev in civilne zaščite… »

Edini, ki bo preprečil tretjo svetovno vojno

Delo 07.02.2024
Članstvo v evropskem vojaškem paktu, ki bi se temeljito razlikoval od interesov Nata, bi bilo verjetno za Rusijo spet zanimivo. Ko Marsovci gledajo na naš planet, verjetno težko razumejo, da je vprašanje, s katerim potnim listom ali zastavo kdo maha… »

»Pust ni samo čas zabave«

Mladina 07.02.2024
Tam, kjer ohranjajo značilne šege, se v tem obdobju okrepita pomen krajevne pustne dediščine in medsebojna povezanost, ugotavljajo etnologi. Pust ni samo čas zabave. Tam, kjer ohranjajo značilne šege, se v tem obdobju okrepita pomen krajevne pustne… »

Najdejo mir, se razgibajo in sprostijo

Delo 07.02.2024
Skupine joge za starejše so trenutno v Mariboru, na Ptuju, v Murski Soboti, Novem mestu, Krškem, Celju, Kopru, Kranju in Domžalah. V nadaljevanju preberite: Joga je primerna za vse starostne skupine, tako za otroke, mladostnike, srednjo generacijo in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem