Slovenija arhiv novic 08.02.2024

Neslavni rekord: Zemlja preživela 12 mesecev s temperaturami, ki so bile nad 1,5 stopinje Celzija

Dnevnik 08.02.2024
Zemlja je prvič v zgodovini preživela 12 mesecev s temperaturami, ki so bile za 1,5 stopinje Celzija višje kot v predindustrijskem obdobju, je danes sporočila služba EU za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus (C3S) in dodala, da je bil prejšnji… »

Ukrajina. Zelenski s tem močno presenetil vse

Zurnal24 08.02.2024
Zahvalili so se mu za njegovo delo, nato pa ga zamenjali. Ukrajinski obrambni minister Rustem Umerov je danes sporočil, da so vrhovnega poveljnika vojske Valerija Zalužnega odstranili s položaja. Ob tem se je Zalužnemu, ki je vodil ukrajinske sile med… »

Pirc Musar: Kultura je zrcalna podoba nas, ker smo kultura mi

RTV Slovenija 08.02.2024
"Kultura je naša sopotnica, poročevalka, ustvarjalka, izpovedovalka in objokovalka. Je zrcalna podoba nas, ker smo kultura mi," je v poslanici ob Prešernovem dnevu zapisala predsednica države Nataša Pirc Musar. Dodala je, da smo ljudje "raznoliki in… »

Benjamin Netanjahu je brez vojne politično truplo

Delo 08.02.2024
Blinken je izraelske oblasti pozval k zadržanosti, obenem pa še ni zavrgel upanja, da je dogovor o malo daljši prekinitvi ognja v Gazi vendarle še mogoč. Kljub temu da je predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu v sredo zvečer zavrnil možnost… »

Niz prireditev ob kulturnem prazniku: "Prešernovo delo je temelj naše kolektivne zavesti"

RTV Slovenija 08.02.2024
Na slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, so po državi potekale številne prireditve. Kulturne ustanove so za obiskovalce brezplačno odprle svoja vrata. Osrednja prireditev je bila, kot veleva tradicija, pred Prešernovo hišo v Vrbi. Prešernov… »

Letalo iz Ljubljane zasilno pristalo v Münchnu

Delo 08.02.2024
Pilot je v nedeljo javil, da je počilo steklo na oknu pilotske kabine. Letalo luksemburške družbe Luxair je moralo zaradi počenega stekla na oknu pilotske kabine v nedeljo zasilno pristati v Münchnu, so danes sporočili z letališča v Münchnu… »

V EU bodo od leta 2025 prepovedane črne zobne zalivke

Delo 08.02.2024
Kot so poudarili v parlamentu, se v EU kljub drugim možnostim še vedno vsako leto za zobne amalgame porabi okoli 40 ton živega srebra. V Evropski uniji bosta od začetka prihodnjega leta prepovedana uporaba in izvoz amalgamskih oziroma črnih zobnih… »

Pirc Musar v Sarajevu izrazila zavezo Slovenije za vključitev BiH-a v evropsko družino

RTV Slovenija 08.02.2024
Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je uradni obisk v Bosni in Hercegovini začela na srečanju s člani predsedstva BiH-a. V ospredju obiska je evropska pot BiH-a, za katero si Slovenija močno prizadeva. Predsednica se bo zvečer… »

#foto #video Na Islandiji že tretjič izbruhnil vulkan

Dnevnik 08.02.2024
Na polotoku Reykjanes na jugozahodu Islandije je danes izbruhnil vulkan. To je že tretji izbruh, ki je prizadel območje, od decembra. Razpoka, iz katere uhaja lava, je dolga približno tri kilometre. Davi okoli 5.30 so severovzhodno od gore Sylingarfell… »

Slovenija v nogometni ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom

Dnevnik 08.02.2024
Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra. Slovenska izbrana vrsta se je proti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem