Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Starši morajo imeti možnost izbire ne glede na socialni status

Delo 09.02.2024
Kakšne programe imajo in katere so njihove posebnosti. Posebni pedagoški pristopi ali ne, v ospredju je vedno otrok. V nadaljevanju preberite tudi: V Sloveniji deluje nekaj več kot sto samostojnih vrtcev, dobrih 200 jih je pri osnovnih šolah in nekaj… »

Kritike načrtovane ureditve z vseh koncev

Delo 09.02.2024
Mestna občina Celje še danes zbira pripombe in predloge na osnutek občinskega prostorskega načrta, krajani Lopate so proti logističnemu centru. Še danes lahko javnost da pripombe in predloge na javno razgrnjen občinski prostorski načrt (OPN)… »

Peter je (bil) njegov kažipot in zgled, kazal mu je tudi koristne bližnjice

Delo 09.02.2024
Domen Prevc vesel za brata, da sledi svojemu srcu. Ko ga je zbadal, mu je Peter nakazal svojo odločitev. V nadaljevanju preberite: Kako je neustrašni slovenski letalec na smučeh Domen Prevc komentiral odločitev starejšega brata Petra Prevca, da bo po… »

Bassu prestižna lovorika

Dnevnik 09.02.2024
Minuli petek (2. februarja) se je v Novi Gorici zaključil največji slovenski odprti mednarodni šahovski turnir – 28. Hit open. Zasluženo je slavil italijanski velemojster Pier Luigi Basso, ki je edini zbral sedem točk. Najboljši Slovenec je bil… »

Modra ptica Andreju E. Skubicu

Dnevnik 09.02.2024
Modro ptico letos prejme Andrej E. Skubic za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano. Avtor stke kompleksno zgodbo, ki se ne ogiba zahtevnejših plati odraščanja, in hkrati z veliko empatije do mladih in odraslih ter humorjem junake vodi čez… »

Netovariško slovo

Mladina 09.02.2024
Poslanec Miha Kordiš, enfant terrible stranke Levica, se je sprl s poslansko skupino. Razboriti, srčni Miha Kordiš, revolucionar, neustrašen borec za malega človeka, to pišemo brez cinizma, je v svojem razumevanju politike naletel na zid. V… »

Feministični bavbav

Mladina 09.02.2024
Pater in njegove »faze feminizma«. Pater Branko Cestnik, ki deluje v župniji Frankolovo, ni navaden duhovnik. Piše spletni dnevnik, nekoč je v njem zapisal celo, da bi se moral Janez Janša umakniti iz politike, pogosto komentira aktualne zadeve na… »

Uvodnik / Na vrsti je premier

Mladina 09.02.2024
Vlada je imenovala novega direktorja javne agencije Spirit. Gre za državno agencijo, ki podjetjem za različne razvojne projekte razdeli okoli 50 milijonov evrov – vsako leto. Vse poteka prek javnih razpisov, gre za agencijo, ki razpolaga z zneski… »

Čiste roke

Mladina 09.02.2024
Čeprav je danes v središču pozornosti stranka SD, je vzorec, ki ga je pokazal nakup sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, opomin za celoten slovenski politični prostor. Ena najbolj eksplozivnih političnih afer, ki je pretresla Italijo v njeni… »

Dominika Švarc Pipan / »Vsi so se postavili proti meni, le Tanja Fajon ne«

Mladina 09.02.2024
Ministrica za pravosodje v odstopu. Z Dominiko Švarc Pipan smo se sestali na ministrstvu za pravosodje dan po tem, ko je o svoji politični prihodnosti govorila s predsednikom vlade. Za širšo javnost je bil januar 2024 čas, v katerem je besedna zveza… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem