Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Slavko Gaber / »Ni vprašanje, ali Robert Golob lahko reši mandat – to je dolžan storiti«

Mladina 09.02.2024
Sociolog. Slavko Gaber je bil nekoč minister za izobraževanje z najdaljšim ministrskim mandatom v vseh vladah velike LDS, bil je tudi eden od podpredsednikov te stranke. Po njenem zatonu se je iz politike umaknil, danes je profesor na ljubljanski… »

Tudi slovenski glasbeniki za izključitev Izraela

Mladina 09.02.2024
Skupina glasbenih ustvarjalcev in kulturnikov RTV Slovenija poziva, naj Evropsko radiodifuzno zvezo pozove k izključitvi Izraela iz zveze in evrovizijskega tekmovanja. Skupina nevladnih organizacij, z Gibanjem za pravice Palestincev na čelu, ter… »

Tudi mi smo krivi

Mladina 09.02.2024
Pa čeprav je kri na naših rokah zgolj metaforična. Dejanje Gibanja za pravice Palestincev, ki je prejšnji teden med sejo v državnem zboru razvilo več palestinskih zastav, aktivistka pa je v zrak dvignila rdeče obarvane roke z napisom »sankcije… »

TV komentar / Pozabljena vprašanja vodji SDS

Mladina 09.02.2024
Uroš Slak nas ni razočaral. Dobro, na začetku je treba predsedniku SDS Janezu Janši priznati, da dobro izgleda. Spočit, negovan moški, zadovoljen in poln šaljivih dovtipov se je prikazal v studiu POP TV. Ni kaj, opozicija mu dobro dene, ubogi Uroš… »

Dobiček, ne pa cena elektrike

Mladina 09.02.2024
Hlepenje po dobičkih v elektrodistribucijskih podjetjih ima širše negativne posledice. Elektro Ljubljana, Elektro Maribor in Elektro Primorska – tri od petih podjetij, ki so v Sloveniji odgovorna za distribucijo elektrike do končnih odjemalcev –… »

Dva pomena 10. februarja

Mladina 09.02.2024
Zakaj že so zavezniške sile po zmagi v drugi svetovni vojni od Italije zahtevale, da sklene mirovno pogodbo? Novinar Edvard Žitnik je konec januarja v oddaji Intervju gostil Jerneja Ščeka, mladega Tržačana, filozofa, publicista, profesorja… »

Najnevarnejša ženska na svetu

Mladina 09.02.2024
Taylor Swift bo zlomila Trumpa. Taylor Swift je leta 2017 izdala album Reputation (njen Hotel California), na katerem je bil tudi štikel Delicate, ki se je naslednje leto prelevil v videospot, mali film o represivnosti in neznosnosti slave – Taylor… »

Vojna v Ukrajini: Železnemu generalu pokazali vrata

Dnevnik 09.02.2024
Ukrajinski predsednik je zamenjal najvišjega vojaškega poveljnika, s katerim se očitno že dlje časa nista razumela, sta se pa vsaj sprva oba izognila ustvarjanju javnega razkola v času, ko Kijev upa na vojaško pomoč ZDA. Napovedovalo se je dolgo… »

»Hočem bit’ vojak«

Mladina 09.02.2024
Obvezno naborništvo, selektivno služenje ali kaj tretjega. Nove obrambne strategije republike Slovenije med drugim v ospredje postavlja vprašanje popolnitve vojske, za kar, tako v strateških dokumentih, ki so jih pripravili na obrambnem ministrstvu… »

Ugasnila Jedrska.si / Vzrok je pomanjkanje denarja, Janša je jezen

Mladina 09.02.2024
Nastala je v času prejšnje vlade in je prek družbenih omrežij intenzivno promovirala jedrsko energijo, zlasti gradnjo drugega bloka v Krškem. Očitno se vse dobro prej kot slej konča. Internetna stran jedrska. si je nehala delovati. Nastala je v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem