Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Preplet dediščine in ustvarjalnosti

Delo 09.02.2024
Projekt Gugalnik idej nudi ogled zbirke historičnega pohištva, aktualizirane z deli sodobnih avtorjev. Ko se je v Mariboru odprl novi kino Kolosej, so večino mestnih kinodvoran zaprli; med njimi tudi kino Partizan, katerega prostore je leta 2011… »

Za pusta morajo biti siti ljudje, živina in duhovi

Delo 09.02.2024
Jutri se bo začelo tradicionalno družinsko pustno rajanje v ljubljanskem Pionirskem domu. V nadaljevanju preberite: Znano družinsko pustovanje, ki v pustnem času že od začetka traja več dni, je bilo prvič organizirano pred več kot štirimi… »

Desetletje raziskovanja ljudskih zvokov

Delo 09.02.2024
Mednarodna zasedba Wild String Trio bo danes zvečer praznovala obletnico v ljubljanskem klubu Gromka. V nadaljevanju preberite: Mednarodna glasbena skupina Wild Strings Trio je nastala leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazzovsko… »

Kultura kot javno dobro

Dnevnik 09.02.2024
Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 in pripadajoči akcijski načrt za obdobje treh let. Oba strateška dokumenta sta po mnenju ministrice Aste Vrečko ambiciozna, vendar… »

Celje lahko naslov izgubi le po lastnih neumnostih

Dnevnik 09.02.2024
Konec tedna se bo s tekmami 20. kroga nadaljevalo slovensko državno prvenstvo v nogometu. Pripravili smo pregled zimskega dogajanja v vseh desetih prvoligaših. Polovica slovenskih nogometnih prvoligašev je bila med zimskimi pripravami tudi v Turčiji… »

Ministrica potrdila: Macron in Francija prva med podporniki Uefe

Delo 09.02.2024
Reportaža iz Pariza. Na vrhu Evropske nogometne zveze v francoski metropoli sprejeli več pomembnih pobud. V nadaljevanju preberite: Letošnji redni kongres Evropske nogometne zveze (Uefe) je potrdil visoko veljavo najbolj priljubljene športne panoge na… »

Za konec minus 53

Dnevnik 09.02.2024
Slovenski državni košarkarski prvaki so v Parizu doživeli lekcijo. Košarkarji Cedevite Olimpije so v zadnjem krogu evropskega pokala v gosteh izgubili proti Parizu s 66:119 (16:32, 36:64, 49:89). Ljubljanski košarkarji so s porazom za 53 točk… »

Dominiko Švarc Pipan lahko doleti ovadba, težko pa obsodba

Delo 09.02.2024
Kmalu bo jasno, kako je afera z nakupom stavbe vplivala na rejting SD. Ministrstvo je stavbo kupilo, čeprav je osem mesecev prej ocenilo, da ni primerna. V nadaljevanju preberite: V ponedeljkovi izdaji bomo objavili najnovejšo javnomnenjsko anketo, ki… »

Pod Prešernom

Delo 09.02.2024
Spomenik, delo kiparja Ivana Zajca in arhitekta Maksa Fabianija, ki je zasnoval podstavek, so postavili pred skoraj 125 leti na pobudo župana Ivana Hribarja. Brez Prešernovega spomenika si ni mogoče zamišljati središča Ljubljane, je kraj srečevanja… »

Vojno hujskaštvo zahodnih medijev

Delo 09.02.2024
Morebitna vojna širših globalnih razsežnosti bi izničila natanko tisti garant varnosti, ki jo evropskim državam zagotavlja članstvo v zvezi Nato. V nadaljevanju preberite: V minulih desetletjih, ko v procesih digitalizacije medijev spremljamo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem