Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Nik Peterlin v Dohi na 5 km v zlati sredini

Domžalec 09.02.2024
Nik Peterlin je v sredo, 7. februarja 2024, odplaval svojo drugo tekmo na svetovnem prvenstvu. Tekma v daljinskem plavanju na 5 kilometrov je potekala tako kot nedeljska 10 kilometrska v starem pristanišču v mestu Doha v Katarju. V močni svetovni… »

Trump brez težav osvojil strankarska zborovanja v Nevadi

Delo 09.02.2024
Državni kongres Nevade je sklenil, da bodo strankarske volitve demokratov in republikancev 6. februarja. Bivši predsednik ZDA Donald Trump je v četrtek zlahka zmagal na strankarskih zborovanjih za izbiro republikanskega predsedniškega kandidata v… »

Hiša z bazenom in razkošnim interierjem pod Šmarno goro

RTV Slovenija 09.02.2024
Hiša Sončnica je družinski projekt, saj je lastnik v njej odraščal, a se je odločil, da jo je treba prenoviti, prilagoditi življenju. Arhitekturni biro Gao je v novo tlorisno zasnovo vnesel "volumen in ga determiniral z barvo", pravi Petra… »

#kritika Prenašati kontradikcije

Dnevnik 09.02.2024
Pisateljica Jedrt Maležič nas, bralke in bralce, praviloma vsako leto razveseli z novim proznim delom, ki se vsebinsko (povsem) razlikuje od prejšnjega. Pri Maležič bralci in bralke ostajamo v temi, a tisti dobri, v kateri se porajajo presenečenja… »

#recept Nedeljsko kosilo: Drobovina za slovesnosti

Dnevnik 09.02.2024
​Mežerli so tradicionalna koroška jed, ki se je nekoč ponašala s slavnostnim značajem, pa čeprav je bila pripravljena iz manjvrednih kosov kolin. Jedi, ki so v obdobju preobilice vsega dobrega veljale za manjvredne, ker so bile pripravljene iz… »

KOPRSKA OBČINA OSTAJA ZAVEZANA PODPORI PROSTOVOLJNIM GASILSKIM DRUŠTVOM: Letos jim je namenila skoraj 500.000 evrov (FOTO)

Regional 09.02.2024
Župan Mestne občine Koper (MOK) Aleš Bržan je v sredo z desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi in Obalno gasilsko zvezo Koper podpisal pogodbe o financiranju gasilske javne službe v letu 2024. Občina ohranja svojo zavezanost prostovoljnim… »

Za ogledalo so mu zaračunali 700 evrov

Zurnal24 09.02.2024
Bralec se je na nas obrnil s primerom, s katerim se je v zadnjem mesecu srečal zelo pogosto. "V zadnjih tednih, ko je temperatura krepko pod ničlo, se na lokalnih dolenjskih cestah v jutranjih urah pogosto srečujem s povsem zamrznjenimi cestnimi… »

Horoskop za petek, 9. februarja

Necenzurirano 09.02.2024
Sonce je v vodnarju, Luna je v vodnarju. OVEN – Na dogajanje boste pogledali z drugega vidika in tako našli dodatno energijo ter sledili svojim sanjam. Pomagal vam bo nekdo, ki vam je všeč. BIK – Marsikaj lahko obrnete sebi v korist, a ni dovolj… »

Mama ogorčena! Šofer avtobusa ni sprejel denarja od 14-letnika, ki je moral poiskati drug prevoz

Necenzurirano 09.02.2024
Na Koroškem je pred kratkim prišlo do incidenta, ko je 14-letnik ostal brez avtobusnega prevoza, za kar njegova mama krivi šoferja, za katerega meni, da se je obnašal nestrokovno in neetično. Ogorčena mama, ki pravi, da njen sin, kljub temu da je… »

Kontroverzen: Si je kralj Karel izbral pravega zdravnika?

Zurnal24 09.02.2024
Novi zdravnik kralja Karla je splošni zdravnik, ki promovira homeopatijo in je celo predlagal, da bi takšne terapije lahko pozdravile raka dojk. Splošni zdravnik Dr. Michael Dixon, ki je za britansko Nacionalno zdravstveno službo delal približno 50… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem