Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Matevž Govekar na Dirki po Antalji dobil sprint v drugi etapi

RTV Slovenija 09.02.2024
Matevž Govekar, kolesar ekipe Bahrain Victorious, je bil na Dirki po Antalji v drugi etapi (Demre–Antalya; 140,5 km) najhitrejši v ciljnem sprintu. To je njegova druga zmaga v profesionalni karieri. Etapa je imela 2420 višinskih metrov, glavnina je… »

Umrl je eden najslavnejših dirigentov na svetu, Japonec Seidži Ozava

RTV Slovenija 09.02.2024
Poslovil se je sloviti japonski dirigent Seidži Ozava, ki je skozi svojo dolgoletno umetniško kariero skoraj tri desetletja vodil Bostonski simfonični orkester, več let pa je bil tudi glavni dirigent Dunajske državne opere. Seidži Ozava je 6… »

Opozorila o nedomišljenih rešitvah v osnutku nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja

RTV Slovenija 09.02.2024
Strokovnjaki opozarjajo, da ima nacionalni program vzgoje in izobraževanja več nedomišljenih rešitev ter da ne gre za strateški dokument, ki bi celovito in na sistemski ravni usmerjal razvoj vzgoje in izobraževanja, saj da izpušča več področij… »

#intervju Odziv Sanija Bečirovića: Zmago Sagadin laže in govori neumnosti

Dnevnik 09.02.2024
Vlogo športnega direktorja pri Cedeviti Olimpiji je od združitve do konca lanske sezone opravljal Sani Bečirović, ki zdaj deluje pri slovitem Panathinaikosu. Nekdanji zvezdnik evropske košarke ni zadovoljen, da se njegovo ime po odmevnem intervjuju z… »

Bolsonaro tarča policijske preiskave zaradi poskusa državnega udara

RTV Slovenija 09.02.2024
Nekdanjemu brazilskemu predsedniku Jairu Bolsonaru so oblasti prepovedale zapustiti brazilsko ozemlje, predati je moral tudi svoj potni list, potem ko je bil skupaj z več tesnimi sodelavci tarča policijske operacije zaradi poskusa državnega udara… »

NAJBOLJŠA SLOVENSKA MLADA PREVAJALKA JE IZ IDRIJSKE GIMNAZIJE: Na vseevropskem tekmovanju slavila Helena Obid (VIDEO)

Regional 09.02.2024
Evropska komisija je v četrtek objavila imena 27 zmagovalcev vseevropskega tekmovanja mladih prevajalcev. Slovenska zmagovalka 17. tekmovanja mladih prevajalcev EU za srednje šole Juvenes Translatores je dijakinja Helena Obid z Gimnazije Jurija Vege v… »

Ministrstvo odobrilo enkratni solidarnostni dodatek kmetom po poplavah

Dnevnik 09.02.2024
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 14 kmetom izdalo odločbe za enkratni solidarnostni dodatek zaradi škode na stanovanjskih objektih po lanskih poplavah. Prejeli bodo po približno 670 evrov. Prejeli so sicer 55 vlog, so danes… »

Stavka turških delavcev na drugem tiru: inšpektorat za delo ugotovil več kršitev, izvajalca v konzorciju molčita

Finance.si 09.02.2024
Kolektor in CPG molčita, 2TDK noče prekinitev dela, delovni inšpektorat ugotovil že številne kršitve, ministrstvo za delo pa podpira zahteve delavcev… »

Od petka do petka: sodnica, ki je kradla obleke, tatvina cerkvenega zvona in tihotapljenje strupenih žab

Dnevnik 09.02.2024
Sodnica, specializirana za gospodarsko pravo, je morala v suspenz, ker je iz trgovine poskušala ukrasti za več sto evrov oblačil. Bolj uspešni so bili tatovi, ki so ukradli kar 140 kilogramov težak cerkveni zvon, svojo nedolžnost pa je uspel… »

Z električnim tokom nad invazivni japonski dresnik

RTV Slovenija 09.02.2024
V javnem zavodu Krajinski park Ljubljansko barje bodo za zatiranje invazivnega japonskega dresnika prvič uporabili električni tok. Kot poudarjajo, je to učinkovita in do okolja prijazna metoda. Japonski dresnik spada med najbolj invazivne rastline… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem