Slovenija arhiv novic 09.02.2024

Mattarella ob dnevu spomina opozoril na molk in pozabo glede fojb

RTV Slovenija 09.02.2024
Italijanski predsednik Sergio Mattarella je obsodil "zid molka in pozabe", ki se je oblikoval okoli trpljenja tisočih Italijanov, umorjenih v fojbah in pregnanih z domov ob koncu druge svetovne vojne. Pred dnevom spomina na fojbe in množični odhod… »

Jedel je tako malo, kot da sploh ne bi treniral

Delo 09.02.2024
Peter John Stevens se je že mučil z začetkom mononukleoze, zdaj pa nestrpno čaka nedeljski prvi nastop na SP v Dohi. V nadaljevanju preberite: V nedeljo se bo v Dohi začelo svetovno prvenstvo prvenstvo v plavanju. Pred odhodom na tekmovanje smo se… »

Videli bomo, ali je Luka Dončić dobil pravi okrepitvi

Delo 09.02.2024
Slovenski as dobil nova soigralca pod obročema. Pred prihodom okrepitev izdatno napolnil tekmečev koš v New Yorku. V nadaljevanju preberite: Rezultate prvih tekem po izteku roka za prestope v ligi NBA od vekomaj jemljemo z veliko rezervo. Moštva… »

Ne le za lovorike, spomladi tudi za evropski ritem

Delo 09.02.2024
V anketi pred nadaljevanjem nogometnega prvenstva ni večjih razhajanj med strokovnjaki. Celje veliki favorit, Bravo je lahko veliko presenečenje. Pred nadaljevanjem preberite: V nogometni anketi pred današnjim začetkom drugega dela nogometnega… »

Televizija Slovenija z natečajem išče ideje za scenarije za izvirno televizijsko serijo

RTV Slovenija 09.02.2024
V Uredništvu igranih oddaj Televizije Slovenija se zavedajo, da je dober scenarij temelj za vsako kakovostno nadaljevanko ali nanizanko, zato so te dni objavili nov natečaj za izvirno televizijsko serijo, ki je odprt do 25. marca. V Uredništvu igranih… »

PRAZNOVANJE 1500 LET KOPRA: Vrhunec sredi junija; kaj vse pripravljajo? (FOTO)

Regional 09.02.2024
Rdeča nit celoletnega praznovanja 1500 let obstoja mesta Kopra bo življenje in delo prvega koprskega škofa sv. Nazarija, najpomembnejše prireditve pa bodo sredi junija, so napovedali na novinarski konferenci v Pokrajinskem muzeju Koper. V tej ustanovi… »

Hude težave v hrvaškem hotelu, štirje ljudje v bolnišnico

Zurnal24 09.02.2024
Do uhajanja je prišlo v sobah, povezanih z bazenom. V hotelu Radisson Blue v Splitu je prišlo do uhajanja plina, verjetno klora, v sobah, povezanih z bazenom. Štiri osebe so prepeljali v bolnišnico, hotel pa evakuirali, poročajo hrvaški portali. V… »

Foto: V drami v splitskem hotelu zastrupljenih pet oseb

Necenzurirano 09.02.2024
V Splitu so morali danes domnevno zaradi uhajanja klora evakuirati hotel Radisson Blu. Zaradi zdravstvenih težav so morali oskrbeti pet oseb, med katerimi je tudi dva študenta. Območje okoli hotela Radisson Blu v Splitu so zavarovali policisti, iz… »

Sezona se je komaj začela, pa že nova velika slovenska zmaga!

Zurnal24 09.02.2024
Matevžu Govekarju je pripadla druga etapa dirke po Antaliji. Kolesarska sezona 2024 se je komaj začela, glavna slovenska aduta Primož Roglič in Tadej Pogačar sploh še nista nastopila na nobeni dirki, pa imajo slovenski kolesarski junaki v svoji… »

Bo leto 2024 novo leto 1933?

Delo 09.02.2024
Vse je prevarala Hitlerjeva sposobnost, da je bil v zadnjih letih weimarske republike videti ugleden. V nadaljevanju preberite: Več sto milijonov ljudi se bo letos udeležilo ključnih volitev, in čeprav so opozorilni znaki že vidni, je le malokdo to… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem