Slovenija arhiv novic 09.02.2024

RTVS: Ni bistvenih razlik med lanskim in letošnjim izborom za evrovizijo

Dnevnik 09.02.2024
Na RTV Slovenija so po tem, ko so zaradi domnevnih nepravilnostih pri izvedbi natečaja za izbor letošnjega evrovizijskega predstavnika dobili prijavo na komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), povedali, da ni bilo bistvenih razlik med lanskim in… »

TO LAHKO PRIČAKUJETE TA VIKEND: Po primorski avtocesti samo po enem voznem pasu

Regional 09.02.2024
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani v soboto, 10. in nedeljo, 11. februarja, med 7.30 in 17. uro zaradi del promet potekal po enem voznem pasu. Danes bo zaradi… »

»Zgodovina EU je zgodovina kompromisov«

Mladina 09.02.2024
IZJAVA DNEVA. “Pred BiH so številni izzivi na poti do članstva v EU, ki ne bodo lahki. Zgodovina EU je zgodovina kompromisov. Močno si želim, da tudi BiH stopi na to pot in s tem na pot še hitrejšega napredka in razvoja." (Predsednica republike… »

SE STRINJATE S PREDLOGOM? Plačani naj bodo glede na število pregledanih pacientov (ANKETA)

Regional 09.02.2024
Zaradi zdravniške stavke, ki traja že četrti teden, je prišlo do odpovedi pregledov, operacij in neizvajanja bolniških napotitev, kar postaja zaskrbljujoče za paciente, ki ne morejo do svojega zdravnika. O stavki, ki se ves čas zaostruje, se… »

ChatGPT-ju podoben slovenski jezikovni model, ki bo na vprašanja odgovarjal v slovenščini

RTV Slovenija 09.02.2024
Novembra 2022 je javnost dobila na voljo sistem umetne inteligence ChatGPT, ki lahko odgovori na skoraj vsa vprašanja. Obstaja tudi v slovenščini, a dela številne napake, zato slovenski strokovnjaki razvijajo podoben slovenski jezikovni model. Na… »

V Markovcih že dvajsetič izbrali najboljši pustni krof

RTV Slovenija 09.02.2024
Za nami je debeli četrtek, ko smo segli tudi po najbolj iskanem pecivu v pustnem času - krofih. Ti naj bi se v naše kraje razširili z dunajskega dvora. Eden od najstarejših receptov zanje je zapisan v Vodnikovih Kuharskih bukvah iz leta 1799. Čeprav… »

Ali bo trasa protipoplavnih nasipov ob Muri lahko speljana skozi gozd?

RTV Slovenija 09.02.2024
Trasa za nasipe ob Muri v občinah Črenšovci, Lendava in Beltinci še ni določena, čeprav naj bi bila dokumentacija za gradnjo nasipov urejena že do konca oktobra 2023. Usklajevanja trase so zelo zahtevna in intenzivna, sporočajo iz Direkcije RS za… »

PRIDRUŽITE SE ŽE 3000 ZADOVOLJNIM UPORABNIKOM MARJETICE: Preklopite na E-račun

Regional 09.02.2024
Marjetica Koper vsak mesec izda več kot 26.000 računov za vse svoje storitve. Novembra leta 2019 so uvedli ekološko sprejemljivejši 'brezpapirni' način plačevanja, t. i. E-račun. Elektronski račun Marjetice Koper povsem enakovredno nadomešča… »

Se je nervoznemu Igorju Šoltesu telefon pokvaril?

Mladina 09.02.2024
Kje so telefoni? So se znašli na dnu Ljubljanice? Nakup sodne stavbe na Litijski se bere kriminalka, vendar ne le zgolj zaradi kriminalne in korupcijske vsebine. Redko se zgodi, da bi zaradi gostobesednosti kakšnega politika, ki se je odločil, da… »

»Tako v športu kot v politiki se ljudje oklepajo stolčkov. To ni dobro.«

Mladina 09.02.2024
IZJAVA DNEVA. "Treba je tudi pokazati, kdaj oditi. Tako v športu kot v politiki se ljudje oklepajo stolčkov, ker jih bodisi ne brcnejo iz organizacije bodisi ne umrejo … To ni dobro, včasih je treba reči, gremo naprej, življenje je lepo. Res je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem