Arhiv novic 10.02.2024

Kajuh ali Kosovel, to je zdaj vprašanje

Delo 10.02.2024
Želela bi si, da bi politika razpravljala o domačih literatih tako, da bi otroke in odrasle spodbujala k branju, in ne samo s privoščljivostjo ob napaki. Motiti se je človeško in nihče ni vseved, sem najprej pomislila, ko sem v četrtek, na… »

Naomi Campbell zaupa temu znanemu Slovencu

Zurnal24 10.02.2024
Vsaj, kar se tiče modnih odločitev ... Peter Movrin, modni oblikovalec, ki se je uril tudi v Londonu in Parizu, že več let niza velike uspehe v svetu svetovne modne industrije. Nazadnje se je na naslovnici Elle UK v njegovih čevljih pokazala Naomi… »

Ločitev je zgodovina, tako se Stallone in žena gledata danes

Zurnal24 10.02.2024
Zvezdnika sta znova dokazala, da je iskrica med njima še prisotna. Poletje leta 2022 je bilo za zvezdnika Sylvestra Stallona in Jennifer Flavin turbulentno. Takrat sta namreč naznanila, da se po 25 letih zakona ločujeta. Povod naj bi bil spor med… »

S stolpom do višjega Bovljeka

Delo 10.02.2024
Stolp na hribu nad Krko bo prispeval k prepoznavnosti ivanške občine. Na pobudo Turističnega društva Zagradec bo občina Ivančna Gorica postavila razgledni stolp na hribu Bovljek. Ta je že zdaj najvišji vrh v Suhi krajini, potem pa bo višji še za… »

Po začetnem ogrevanju do gladke zmage tudi v Šempetru

Domžalec 10.02.2024
Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:1 (-23, 19, 15, 16). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 14. februarja, ob 20. uri, gostile GEN-I Volley. SIP… »

Na Kitajskem zavladal simbol sreče in bogastva

Zurnal24 10.02.2024
Kitajci po celem svetu so danes vstopili v leto lesenega zmaja, ki bo trajalo do 28. januarja 2025. Za razliko od zahodne pošastne percepcije zmaja je na Kitajskem to mitološko bitje simbol sreče in bogastva. Tradicionalno so pred praznovanji potekale… »

Univerza ostaja v mestu

Dnevnik 10.02.2024
Univerza je duša, ki mesto napaja in navdihuje. Sproščeno akademsko vzdušje ustvarja vznemirljiv značaj odprtega, svetovljanskega mesta. Poleg živahnega utripa prispeva univerza k domiselnosti in naprednemu mišljenju celotne mestne skupnosti, da… »

Slepi in slabovidni otroci ostajajo spregledani

Dnevnik 10.02.2024
Slepi in slabovidni otroci že vrsto let obiskujejo šolo brez ustreznega šolskega gradiva. Največ težav povzroča pretvarjanje in prilagajanje učbenikov. V tridesetih letih še vedno ni bila najdena sistemska rešitev. Na prvi šolski dan otroci… »

#intervju Maksim Vengerov, rusko-izraelski zvezdnik na violini Slava? Ta je del moje službe.

Dnevnik 10.02.2024
Eden najbolj iskanih violinistov na področju resne glasbe Maksim Vengerov prvič prihaja v Slovenijo. V Slovenski filharmoniji bo imel 22. februarja recital v okviru 7. Zimskega festivala, z njim bo njegov dolgoletni odrski partner, pianist Vag Papian… »

Zdravniki

Dnevnik 10.02.2024
Danes sem sanjal, da sem pred božjim Božje obličje obličjem. Bog je imel obraz mojega zdravnika. Tisti, ki smo bili na ta dan naročeni na pregled, se med seboj nismo...… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem