Arhiv novic 10.02.2024

Kmečki punt 21. stoletja

Delo 10.02.2024
Sporočilo protestov kmetov v Evropski uniji je jasno, grozi jim propad, konec kmetijstva pa bi prinesel neobvladljive težave, predvsem pri preskrbi s hrano. V nadaljevanju preberite: V minulem tednu so v vrsti držav članic Evropske unije potekali… »

Izgubljamo bitko

Delo 10.02.2024
Prišli smo do točke, ko se morajo zagovorniki demokracije opravičevati ljudem za prizadetost, ker sami sebe vidijo kot naciste. V nadaljevanju preberite: Nedavno je v Nemčiji odmeval incident, v katerem se je lastnik verige trgovin Simmel moral ljudem… »

Prvi vtisi kupcev Applovih “smučarskih očal”

Dnevnik 10.02.2024
Apple je pol leta po predstavitvi v prodajo poslal svoja očala za mešano resničnost vision pro. Očala stanejo 3500 evrov, prvi vtisi uporabnikov pa so mešani. Apple je 2. februarja v prodajo poslal svojo najbolj ambiciozno napravo v zadnjih letih… »

Ene in edine sobotne matineje

Gorenjski glas 10.02.2024
Letošnja sezona sobotnih matinej v Prešernovem gledališču je jubilejna trideseta, nekoč zvesto otroško občinstvo so danes starši, ki s svojimi otroki vsako sobotno dopoldne prihajajo v gledališče. Sobotne matineje z lutkovnimi in igranimi… »

Več kot sto mest več kot lani

Gorenjski glas 10.02.2024
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je v začetku februarja objavilo razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje za prihodnje študijsko leto. Informativna dneva bosta 16. in 17. februarja. Informacije o načinu izvedbe, natančnih terminih in… »

Nasprotujejo trasi obvoza

Gorenjski glas 10.02.2024
Končna odločitev o poteku obvoza v času gradbenih del na blejskem Betinovem klancu še ni sprejeta. Navzoči so pozvali investitorja, Direkcijo RS za infrastrukturo, da poišče ustreznejšo rešitev, ki prometnega kolapsa z Bleda in okolice ne bo… »

Kulturni prazniki po svetu

Gorenjski glas 10.02.2024
Prazniki so povsod po svetu tudi sestavni del kulturne dediščine. Vprašanje pa je, ali ima še kakšna druga država tako poseben praznik, kakršen je slovenski Prešernov dan, ki je posvečen samo kulturi in umetnikom …. Kulturna posebnost ZDA… »

Za delničarje Telekoma 6,20 evra dividende

Gorenjski glas 10.02.2024
Ljubljana – Delničarji Telekoma Slovenije so na skupščini ta teden sprejeli predlog, po katerem so 40,29 milijona evrov bilančnega dobička iz leta 2022 namenili za izplačilo dividende v višini 6,20 evra bruto na posamezno delnico. Dividende bodo… »

Gorelo pobočje nad Jesenicami

Gorenjski glas 10.02.2024
Jesenice – V sredo okoli 6. ure je na gozdnem pobočju nad Jesenicami izbruhnil požar v naravi, ki so ga jeseniški poklicni in prostovoljni gasilci pogasili ob pomoči helikopterja Slovenske vojske. Po besedah poveljnika operative Gasilsko reševalne… »

Albininih sto pet let

Gorenjski glas 10.02.2024
Svoj 105. rojstni dan je v ponedeljek praznovala Radovljičanka Albina Žilič, najstarejša stanovalka Doma dr. Janka Benedika Radovljica. Voščit ji je prišel tudi župan radovljiške občine Ciril Globočnik. Župan je Albino spomnil na čase, ko je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem