Arhiv novic 10.02.2024

Nedeljski karneval na Viru bo v vsakem vremenu

Domžalec 10.02.2024
Strički iz Pustne sekcije Striček so na zadnjem sestanku pred osrednjim dogodkom 34. Pustnim karnevalom na Viru, sklenili, da karneval bo v vsakem vremenu. Ne glede na to, kaj obetajo vremenoslovci, se ne dajo in pravijo, da pust in šeme preganjajo… »

Kupuj evropsko v zeleni preobleki

Delo 10.02.2024
Unija si želi več industrije na področju čistih tehnologij, da pri razogljičenju ne bi bila v senci Kitajske in ZDA. V nadaljevanju preberite: Evropska unija si ne veča ambicij le pri zniževanju izpustov toplogrednih plinov na poti do podnebne… »

Nikoli se ne posmehuj zmaju, ki ti potrka na vrata

Delo 10.02.2024
Edini način, da se zmaj pošast spremeni v zmaja zaščitnika je poezija. Noben zmaj se ne more upreti očaranosti nad željo, da se svet uredi po zakonih poezije. V nadaljevanju preberite: »Nikoli se ne posmehuj živemu zmaju, Bilbo, ti cepec!« Tako… »

Edmonton za 30. zmago premagal Anaheim

Dnevnik 10.02.2024
Ekipa Edmonton Oilers je vpisala 30. zmago v sezoni lige NHL. Naftarji so ponoči s 5:3 premagali Anaheim Ducks. Izkazal se je Evander Kane, ki je dosegel svoj drugi "hat trick" v tej sezoni in osmega v karieri. Kane je dosegel dva zadetka v drugi… »

Robert Petan o kombinaciji kritike in humorja: "Zdravo je, da daš ven, kar si misliš"

RTV Slovenija 10.02.2024
"Vsi, ki ustvarjamo oddajo Kaj dogaja? imamo srca na pravem mestu. Ne da se brzdamo, ampak znamo zapakirati stvari tako, da so za na javno televizijo," pravi Robert Petan, eden izmed ustvarjalcev satirične oddaje, ki se kmalu vrne na male zaslone. Robert… »

Odzivi na intervju Tuckerja Carlsona s Putinom: Pravo novinarstvo ali propagandist Kremlja?

RTV Slovenija 10.02.2024
“Intervju Tuckerja Carlsona s Putinom bo postavil na preizkušnjo EU-zakonodajo, ki regulira tehnološka podjetja,” se je bral naslov v Guardianu na predvečer prvega intervjuja kakega zahodnega novinarja z ruskim predsednikom po začetku vojne v… »

Horoskop za soboto, 10. februarja

Necenzurirano 10.02.2024
Sonce je v vodnarju, Luna je v vodnarju, ob 14.42 preide v ribi. OVEN – Na vas gledajo drugače kot običajno. Za to je vzrok vaša ostrina. Odprite se vsaj tistim, ob katerih čutite dobro energijo, spoštovanje in naklonjenost. BIK – Motili vas bodo… »

Politika: Motnja v kontekstu nekega jutri

Delo 10.02.2024
Pred nami v desetkratniku finančnega zalogaja že stoji nov največji projekt vseh časov. V nadaljevanju preberite: Minilo je prek trideset let, da se je politična govorica izčistila do te jasnosti, ko lahko končno, odkrito in brez pridržkov… »

Marjan Šarec o tem, kako bomo branili državo in kako moramo spremeniti odnos do Slovenske vojske

Necenzurirano 10.02.2024
Vojna v Ukrajini in ostali geostrateški pretresi so tudi Slovenijo prisilili v prilagoditev obrambne strategije. Ta se usmerja v sposobnost Slovenije, da bomo tudi sami sposobni ubraniti svojo državo, za kar potrebujemo primerno opremljeno vojsko in… »

Otroška pustna sobota v Domžalah

Domžalec 10.02.2024
Danes, v soboto, 10. februarja, se bo v prostorih Osnovne šole Domžale odvijalo otroško pustovanje, kjer se bodo vse maškare lahko zabavale skupaj s Trkajem in Repki. Vstop je prost, praznovanje pa bo popestril tudi nastop Godbe Domžale in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem