Arhiv novic 10.02.2024

Toliko bo v torek treba odšteti za liter bencina in dizla

Zurnal24 10.02.2024
V torek v veljavo stopijo nove cene pogonskih goriv. Žal imamo slabe novice: obeta se nam druga zaporedna podražitev. Potem ko smo imeli decembra in praktično celoten januar na slovenskih bencinskih črpalkah izven avtocestnega obroča, kjer veljajo… »

Kdo je okrutnež? "Šokantni posnetki grozljivega umora in okrutnosti"

Necenzurirano 10.02.2024
Člani Zavoda Pit spremljajo in opozarjajo tudi na razmere, v katerih se znajdejo živali ponekod v Srbiji. Aktivni so zlasti v Nišu in okolici, kjer deluje ena od njihovih članic. V petek so tako na svoji Facebook strani objavili vest o ustreljenem… »

Dragić spet srečen v ljubezni, to je njegova izbranka

Zurnal24 10.02.2024
Nekdanji vrhunski slovenski košarkar Goran Dragić je srečo našel v objemu lepotice brazilskega porekla. Nedavno upokojeni slovenski košarkar Goran Dragić je z objavo romantične fotografije na Instagramu potrdil ljubezensko razmerje z Greice Murphy… »

Nebogljena Philadelphia, učinkoviti Lakersi, razigran Sabonis

RTV Slovenija 10.02.2024
Philadelphia je brez poškodovanega Joela Embiida v veliki krizi. Izgubila je osem od zadnjih devetih tekem v Ligi NBA, tokrat je bila Atlanta boljša s 121:127. Trae Young je dosegel 37 točk, od tega je bilo kar nekaj košev v ključnih trenutkih… »

Zaradi jeze in razočaranja bo palestinsko ljudstvo eksplodiralo

Delo 10.02.2024
Iz Ramale se je javila palestinska politična analitičarka in novinarka Nur Odeh. Z grozo opazuje nadaljevanje izraelskega bombardiranja Gaze. V nadaljevanju preberite: Razseljeni, ranjeni in žalujoči Palestinci čakajo na konec izraelskega… »

Še ena država izginja iz sveta smučarskih skokov

Zurnal24 10.02.2024
Medtem ko je priljubljenost smučarskih skokov ponekod po svetu v vzponu, pa v nekaterih državah, katerih predstavniki so v preteklosti že dosegali vidne uspehe, zanimanje iz leta v leto upada. Mednarodna smučarska zveza (Fis) si zadnjih nekaj let zelo… »

David Tavčar ni želel šokirati, ampak maksimalno poudariti dela Zbirke UGM

RTV Slovenija 10.02.2024
Gradbena "bosanka", avtomobilska veriga, predstavitev hrbtne strani fotografije in odtisi štampiljk po steni Umetnostne galerije Maribor. Kustos David Tavčar z razstavo Spekter ni želel šokirati, ampak vnesti dinamiko postavitve in predvsem vidnosti… »

V IZOLI MEDNARODNI FESTIVAL REFOŠKA: Udeležuje se ga 45 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije

Regional 10.02.2024
V izolski Manziolijevi palači bo danes popoldne potekal mednarodni vinski festival Refuscus mundi - Svet refoška. Kot so napovedali organizatorji, bo 45 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije predstavilo vse sloge vina iz sorte refošk. Poleg… »

Ko kitajski zmaj namesto ognja bruha mraz

Delo 10.02.2024
Zmaj tokrat prihaja z mrazom, kar je zanj neobičajno, toda Kitajci še vedno verjamejo, da prinaša srečo. V nadaljevanju preberite: Glede na to, da se Kitajska razprostira na 9,6 milijona kvadratnih kilometrih, je razumljivo, da se mora proslavljanje… »

Rezultat ni več dovolj. Vsi pričakujejo, da oblikuješ osebnost

Delo 10.02.2024
Zastopnik svetovnega rekorderja v tekih na 5000 in 10.000 metrov o ugandskem tekaškem razcvetu, pomenu (samo)promocije, medkulturnih razlikah ... V nadaljevanju preberite: V Ledenih stezah, kultni in na resničnih dogodkih temelječi športni komediji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem