Slovenija arhiv novic 11.02.2024

Norveška simultanka: Vikingi osvojili prvih pet mest, mlajšemu bratu Boe 18. zlato!

RTV Slovenija 11.02.2024
Biatlonca Julia Simon in Johannes Thingnes Boe sta v Novem Mestu prepričljivo ubranila naslov svetovnega prvaka v zasledovalnih tekmah. Slovenci so ostali brez presežkov, še najboljši je bil Jakov Fak na 24. mestu. Pogled na končni izid moške tekme… »

Tragično, po nesreči v bolnišnici umrl 23-letnik

Zurnal24 11.02.2024
Tragična nesreča med Volčjim Potokom in Radomljami. 23-letni voznik umrl v bolnišnici. V petek zjutraj se je na Prešernovi cesti med Volčjim Potokom in Radomljami zgodila prometna nesreča, pri kateri je 23-letni voznik osebnega vozila utrpel hude… »

Mors ob napovedani stavki operaterjev številke 112 za prihodnji teden napovedal pogovore s sindikatom

Dnevnik 11.02.2024
Na ministrstvu za obrambo (Mors) so danes v odzivu na napovedano stavko operaterjev številke 112 za prihodnji teden napovedali pogovore s sindikatom ministrstva. Ob tem so izpostavili njihovo skupno prizadevanje za ureditev primernega statusa zaposlenih… »

Trump bi "spodbujal" Rusijo, da napade članice Nata, ki ne prispevajo dovolj v obrambni proračun

RTV Slovenija 11.02.2024
Donald Trump je na predvolilnem zborovanju v Južni Karolini dejal, da bi "spodbujal" Rusijo, da napade katero koli od ameriških Natovih zaveznic, ki ne izpolnjuje svojih finančnih obvez. Iz Evrope se vrstijo kritični odzivi na Trumpove izjave. Bela… »

Slovenska mešana skakalna ekipa srebrna zadnji dan prvenstva v Planici

Delo 11.02.2024
Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar in Rok Masle so na mladinskem svetovnem prvenstvu zaostali le za avstrijskimi vrstniki. Zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici je slovenska reprezentanca osvojila še eno… »

Zelenski za novega poveljnika kopenskih sil imenoval namestnika obrambnega ministra Pavliuka

RTV Slovenija 11.02.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za novega poveljnika kopenskih sil imenoval Oleksandra Pavliuka, dozdajšnjega namestnika obrambnega ministra. General Pavliuk bo tako na tem mestu zamenjal generala Oleksandra Sirskega, ki ga je Zelenski ta… »

Luko Dončića na tekmi prvič spremljala mala Gabriela

RTV Slovenija 11.02.2024
Luka Dončić je imel na sobotni tekmi v Ligi NBA, kjer je njegova ekipa Dallas Mavericks visoko premagala Oklahomo City, posebno podporo: prvič je bila na tekmi njegova prvorojenka Gabriela. Dobro razpoloženi slovenski košarkar, ki je na tekmi… »

Odsotnost najboljših unovčila Švedinja Swenn Larsson, Neja Dvornik 12.

RTV Slovenija 11.02.2024
Anna Swenn Larsson je zmagovalka slaloma v Soldeuu. Drugič zapored je drugo mesto osvojila Hrvatica Zrinka Ljutić. Zelo dobro je nastopila Neja Dvornik, ki je imela 12. čas na prvi progi, to mesto pa je zadržala tudi po finalu. Od leta 2011 sta… »

Lanišek med prejemniki Bloudkove nagrade

RTV Slovenija 11.02.2024
Bloudkove nagrade, najvišja državna priznanja za šport, so za leto 2023 danes prejeli smučarski skakalec Anže Lanišek za vrhunski mednarodni športni dosežek, trojica pa za življenjsko delo v športu, to so Janez Penca, Vojko Orel in Franc Ekar… »

Slalom v Banskem odpovedan, v Andori do točk Dvornikova in Slokarjeva

Delo 11.02.2024
Po 31 smučarjih so prireditelji moški slalom v Banskem zaradi vetra, dežja in snega odpovedali. V Andori v finalu slaloma Dvornikova, Bucikova in Slokarjeva. Alpski smučarji so se po včerajšnjem veleslalomu, ki ga je dobil Marco Odermatt, Žan… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem