Nedeljsko kosilo: Tetrazzini za Luiso

Dnevnik 08.03.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

Tetrazzini je jed na osnovi testenin, ki se tradicionalno pripravlja s sesekljanim piščancem ali puranom.

To je pravzaprav tudi glavna dilema, s katero se ukvarjajo razni sodobni preučevalci kuharske zgodovine. Ali je v tetrazzini najprej skočil piščanec ali puran? Vendar jasnega odgovora ni. Tudi dokumentacije o poreklu jedi ni veliko, je pa dejstvo, da je tetrazzini ameriška jed italijanskega imena, nastala v čast italijanski sopranistki Luisi Tetrazzini. Tetrazzinijeva je bila mednarodna operna superzvezda in je konec 19. in v prvi polovici 20. stoletja razprodajala

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem