Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Celjske mesnine naj bi bile naprodaj, za njih naj bi se zanimala hrvaška družba Braća Pivac

RTV Slovenija 10.05.2024
Hrvaška družba Mesna industrija Braća Pivac je najresnejša kandidatka, da bi postala nova lastnica Celjskih mesnin. Družbo naj bi prodajali zaradi spora med lastnikoma. V skupini Pivac informacij ne komentirajo. Iskanje novega lastnika skupine… »

Izbruh oslovskega kašlja: v Sloveniji letos potrjenih že 1164 primerov

Dnevnik 10.05.2024
V Sloveniji je bilo v zadnjih 10 letih le enkrat več kot 200 potrjenih primerov oslovskega kašlja v enem letu, v letošnjem letu pa je potrjenih že 1164 primerov oslovskega kašlja. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje tudi v nekaterih… »

Zeleni Slovenije vložili kandidatno listo. Računajo na vsaj enega poslanca.

RTV Slovenija 10.05.2024
Zeleni Slovenije so oddali kandidatno listo. Nosilec liste Klemen Grošelj je ob oddaji povedal, da pričakuje vsaj en sedež v parlamentu. Kandidati so ob vložitvi liste poudarili, da se bodo zavzemali za "socialno Evropo, trajnostni razvoj ter… »

Foto: Na Blejskem jezeru se je prevrnil čoln s potniki

Necenzurirano 10.05.2024
Potniki, ki so lepo vreme izkoristili za vožnjo po Blejskem jezeru, so na koncu bili precej mokri. Iz vode pa so jih rešili gasilci. Danes nekaj po 11. uri dopoldne se je na Blejskem jezeru prevrnil čoln s štirimi potniki. Na kraju dogodka so… »

Zvezdnik šokiral: "Imam zelo žalostno novico ..."

Zurnal24 10.05.2024
V svoji karieri je okusil zmage na največjih turnirjih. Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem končuje športno pot. Novico je danes na družbenih omrežjih potrdil kar 30-letni športnik sam. "Imam zelo pomembno, zelo žalostno in tudi zelo lepo… »

Plaho prihaja četrta vetrnica: gradil bo DEM, posebej so se posvetili pticam

Finance.si 10.05.2024
Dravske elektrarne Maribor, ki so del skupine HSE, bodo poleti zagnale gradnjo vetrne elektrarne v Malem Logu v občini Loški Potok, izvajalec bo Hmezad TMT… »

Zelenski po preprečenem atentatu odpustil šefa telesnih stražarjev

RTV Slovenija 10.05.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek odpustil šefa svojih telesnih stražarjev Sergija Ruda, potem ko je ukrajinska obveščevalna služba SBU ta teden sporočila, da je preprečila poskus atentata na predsednika. SBU je ob tem… »

Čeh že na uvodnem mitingu Diamantne lige presegel 70 metrov za zmago

RTV Slovenija 10.05.2024
Kristjan Čeh je na mitingu Diamantne lige v Dohi v metu diska zanesljivo zmagal s 70,48 metra. Tina Šutej je v skoku s palico zasedla tretje mesto (4,63 m), Lia Apostolovski pa je končala na četrtem mestu v skoku v višino z 1,88 metra. 25-letni… »

Mbappe uradno sporočil, da po sezoni zapušča PSG

RTV Slovenija 10.05.2024
Kot je znano že nekaj časa, je letošnja sezona zadnja za Kyliana Mbappeja v dresu PSG-ja. Francoski zvezdnik je v uradni izjavi sporočil, da po sezoni odhaja iz Pariza. "Vedno sem dejal, da vam bom povedal, ko bo prišel čas. To je moje zadnje leto… »

Sviz: Vlada krši stavkovni sporazum

RTV Slovenija 10.05.2024
Sviz je na predsednika vlade Roberta Goloba naslovil pismo, v katerem ga opozarja na kršitev stavkovnega sporazuma. Prepričani so, da vladni pogajalski predlog ne odpravlja plačnih nesorazmerij v vzgoji in izobraževanju. V dopolnjenem stavkovnem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem