Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Huda prometna nesreča: Silovito je počilo, 25-letnik na kraju umrl

Zurnal24 10.05.2024
Sinočnja prometna nesreča je bila usodna za 25-letnega voznika. V četrtek ob 21.14 se je na regionalni cesti Javornik-Gorje-Bled, izven naselja Lipce, v Občini Jesenice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 25-letni voznik, ki… »

#video Ozrite se v nebo: Severni sij najverjetneje viden tudi iz Slovenije

Dnevnik 10.05.2024
Strokovnjaki napovedujejo, da bo od danes od večernega mraka, z vse večjo verjetnostjo pa proti sobotnemu jutru tudi iz Slovenije viden severni sij. Prav tako bo verjetno viden v noči na nedeljo, vendar bo manj intenziven in izrazit, so zapisali na… »

Na mizi skrivnostna ponudba za rešitev Kanina; je v ozadju Bojan Križaj?

Dnevnik 10.05.2024
Občina Bovec ter ministrstvi za gospodarstvo in infrastrukturo so pred prvomajskimi prazniki dobili ponudbo za javno-zasebno partnerstvo, ki po besedah bovškega župana Valterja Mlekuža pomeni resno možnost za rešitev smučišča Kanin. Podpredsednik… »

Koncert v Tivoliju: Magnifico proti hroščem

Dnevnik 10.05.2024
Glasbenik Magnifico konec avgusta v parku Tivoli načrtuje veliki koncert ob 30-letnici delovanja. Prodanih je že več kot 12.000 vstopnic, a po več kot treh mesecih odločanja so na zavodu za varstvo narave zavrnili izdajo soglasja zaradi škodljivih… »

Mrtvo pijan, brez vozniške divjal v naselju

Zurnal24 10.05.2024
Policisti so ustavili prehitrega voznika, za katerega se je izkazalo, da je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mrtvo pijan. V sredo okoli 17. ure so policisti Policijske postaje Murska Sobota ustavili 52-letnega voznika zaradi prehitre vožnje. V… »

Policisti preiskujejo sum požiga vozil v Semedeli

Delo 10.05.2024
V požaru, ki je v četrtek okoli četrte ure v Semedeli zajel štiri osebne avtomobile, motorno kolo ter del bližnje hiše, je nastalo za 200.000 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti in kriminalisti preiskujejo razloge… »

Generalna skupščina s pozivom k sprejemu Palestine v ZN

Dnevnik 10.05.2024
Generalna skupščina Združenih narodov je danes na izrednem zasedanju z 143 glasovi proti devetim in 15 vzdržanimi potrdila resolucijo, ki ponovno poziva Varnostni svet, naj priporoči sprejem Palestine v ZN in širi obseg pravic, ki jih ima Palestina… »

Pogačar blestel v zahtevnem zaključku kronometra in konkretno povišal skupno vodstvo

RTV Slovenija 10.05.2024
Tadej Pogačar je sijajno stopnjeval ritem v vožnji na čas v Perugii. V zaključku je pridobil ogromno časa, v velikem slogu slavil drugo zmago na 107. Dirki po Italiji in močno povišal prednost v skupnem seštevku. 25-letni Pogačar je dosegel 72… »

Cement - ali lokalna ali pa draga zgodba

Finance.si 10.05.2024
Izšla je majska številka revije Gradbeništvo. Brezplačno si prenesite PDF-različico. Slovenske gradbenike je razburila možnost, da se bo z danes neizvedljivim novim okoljskim zakonom čez nekaj let zaprla še zadnja slovenska cementarna v Anhovem… »

Milanović je Plenkoviću podelil mandat za sestavo nove hrvaške vlade

Delo 10.05.2024
Ustanovna seja novega sklica sabora je napovedana za četrtek. Plenković je na omrežju X potrdil, da je Milanoviću danes prinesel 78 podpisov poslancev. Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes podelil mandat za sestavo nove vlade dosedanjemu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem