Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev

Finance.si 10.05.2024
Deželna banka Slovenije d.d., Kolodvorska 9, Ljubljana, (»banka«), vabi zainteresirane subjekte k posredovanju ponudb za odkup nezavarovanih terjatev banke do družbe Electa d.o.o., Mestni trg 8, Ljubljana. Knjigovodsko stanje terjatev na dan 1. 5… »

Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti

Finance.si 10.05.2024
KINTO One je Toyotina storitev finančnega lizinga, ki omogoča večletno uporabo avtomobila brez dejanskega nakupa z možnostjo dodatnih vzdrževalnih storitev. Današnji vsakdan je tako v zasebnem kot poslovnem svetu izjemno dinamičen, kar pomeni, da… »

'PRODAJALCI MOTORNIH DELOV' OKRADLI BABICO IZ STRUNJANA: Izginil je zavitek z 9.300 evri gotovine

Regional 10.05.2024
Včeraj ob 11.07 je koprske policiste poklical občan, ki je prijavil, da so okradli njegovo babico v Strunjanu. Kot je povedal, ga je babica poklicala in povedala, da so pri njej v hiši trije neznanci, ki prodajajo plastiko za motorna kolesa znamk Honda… »

Sodni svet: Vladni predlog ureditve sodniških plač ne uresničuje odločbe ustavnega sodišča

RTV Slovenija 10.05.2024
Sodni svet meni, da predlog zakona o sodniških plačah ne pomeni izpolnitve odločbe ustavnega sodišča, saj predlog ne sledi stališču sodišča, da morajo biti veje oblasti enakopravne in relativno primerljive tudi glede materialnega statusa… »

Gorazd Kovačič: Študentje imajo z zasedbo FDV-ja prav

RTV Slovenija 10.05.2024
Slovenski študentje z zasedbo Fakultete za družbene vede prevzemajo delček odgovornosti za rešitev velike moralne krize današnjega sveta, je v oddaji Ob osmih ocenil sociolog Gorazd Kovačič. Približno 50 študentov je že drugo noč prespalo v… »

Zapora ceste v Hrastju

Gorenjski glas 10.05.2024
Hrastje – V teh dneh bodo nadaljevali rekonstrukcijo ceste od Poslovne cone Hrastje do glavne ceste Kranj–Šenčur. Mestna občina Kranj obvešča, da bo zaradi del popolna zapora omenjenega dela ceste potekala od danes, 10. maja, do srede, 22. maja… »

Trump bi za milijardo dolarjev odpravil vse okoljske ukrepe v ZDA

Dnevnik 10.05.2024
Ameriški časnik Washington Post, ki se sklicuje na izjave nekaterih udeležencev aprilskega srečanja v Mar a Lagu na Floridi, je poročal, da je Donald Trump direktorjem naftnih podjetij v ZDA obljubil, da bo odpravil vse politike v korist okolja, če… »

Zakaj gospodarstvo vztrajno navija za oblikovanje regij

Finance.si 10.05.2024
Po mnenju severnoprimorske gospodarske zbornice bi bile regije veliko bolj relevantni partnerji obmejnim območjem in veliko bolj konkurenčne v Evropi. »Z uvedbo formalnih regij bi bili veliko bolj relevantni partnerji obmejnim območjem in veliko bolj… »

Po več letih slovenska skladba med najbolj predvajanimi na radijskih postajah

RTV Slovenija 10.05.2024
IPF vsako leto predstavi uradne podatke o največkrat predvajanih skladbah na slovenskih radijskih postajah v preteklem letu. Če običajno slovenskih skladb na lestvici praktično ni, je bilo lani povsem drugače. Dve besedi: Joker Out. Leta 2022 je bila… »

VČERAJŠNJA REKORDERJA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Bila sta kar dva, ki se jima je zelo 'mudilo'

Regional 10.05.2024
Prometni policisti so v četrtek na avtocesti pri Senožečah ujeli kar dva prekrškarja, ki sta močno presegla omejitev dovoljene hitrosti, vozila sta 199 oz. 207 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Koper. Ob 18.41 so prometni policisti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem