Slovenija arhiv novic 05.06.2024

Pirnat: Do spornega ravnanja je prišlo tako na strani koalicije kot opozicije

Dnevnik 05.06.2024
Pravnik Rajko Pirnat meni, da je pri postopkih ob torkovem priznanju Palestine koalicija očitno kršila poslovnik državnega zbora, kot nesprejemljivo pa je označil tudi potezo opozicijske SDS z vlaganjem pobud za posvetovalni referendum. Poskusi… »

Policija razkrila podrobnosti petkovega napada migranta na otroka na ljubljanskem avtobusu

Necenzurirano 05.06.2024
24-letni državljan tretjih držav, stari znanec policije, je v petek z neznanim predmetom poškodoval mladoletnega otroka, preiskava še poteka, storilec se nahaja v centru za tujce, kjer ima omejeno gibanje. Omenjeni dogodek se je zgodil prejšnji petek… »

Prvi dan predčasno glas na volitvah in referendumu oddalo več kot 18 tisoč volivcev

Mladina 05.06.2024
Včeraj je glasovalo 1,2 odstotka volilnih upravičencev. Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je prvi dan predčasnega glasovanja na evropskih volitvah udeležilo 18.810 volivcev oz. 1,2 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na posvetovalnem… »

Gasilci pogasili požar na osnovni šoli v Bistrici pri Tržiču

RTV Slovenija 05.06.2024
Obsežen požar, ki je popoldne izbruhnil na ostrešju osnovne šole v Bistrici pri Tržiču, je gasilcem uspelo pogasiti. Iz stavbe so evakuirali vse osebe, po podatkih policije ni bil nihče poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Kot je… »

Janša poziva na volitve: Mogoče je to zadnja možnost

RTV Slovenija 05.06.2024
Tisti, ki ne spoštuje poslovnika, se lahko tudi odloči, da ne bo več volitev, pravi predsednik SDS-a Janez Janša, zato volivce poziva, naj se udeležijo volitev. "To mora biti upor proti zlorabi, proti uničevanju slovenske demokracije," je izjavil… »

#foto #video Iz Nemčije poročajo o največji količini padavin v zadnjih sto letih, umrlo najmanj pet ljudi

Dnevnik 05.06.2024
Razlitje rek po močnem deževju, ki je prizadel predvsem mesta na jugu Nemčije, se nadaljuje. Deževje je ponehalo, nevarnost poplav pa se sedaj seli proti Avstriji, Madžarski in Slovaški. Nemški kancler Olaf Scholz je obiskal območja na jugu… »

Foto: V tretje gre rado: tokrat v »zrak vrgli« bankomat v ljubljanskih Dravljah

Necenzurirano 05.06.2024
Prebivalci Sojerjeve ulice v Dravljah so okoli tretje ure slišali močan pok. Na udaru je bil bankomat na Sojerjevi ulici pred trgovino Mercator. Ljubljanski policisti so doslej ugotovili, da so »neznani storilci z zaenkrat še neugotovljenim… »

Ustavno sodišče določilo način izvršitve odločbe o sodniških plačah, sodniško društvo zadovoljno

RTV Slovenija 05.06.2024
Ustavno sodišče je izdalo dopolnilno odločbo glede sodniških plač, s katero je določilo način izvršitve odločbe o neustavnih sodniških plačah. Koalicija namreč v določenem roku uredbe ni uresničila. Ustavno sodišče je namreč ugotovilo, da… »

POČILO JE NA ŽELEZNIŠKIH TIRIH: Voznik za las uspel skočiti iz tovornjaka (FOTO)

Regional 05.06.2024
Na nivojskem železniškem prehodu na območju Rudnika v Ljubljani je dopoldne vlak trčil v tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila, ki je obstalo na nivojskem prehodu, je uspel zapustiti vozilo še pred trkom, poškodovanih v nesreči ni, so pojasnili… »

LeBron James zavida Dončiću: "Prekleto besen sem, da ..."

Zurnal24 05.06.2024
Najboljši strelec v zgodovini lige NBA LeBron James je priznal, da pogreša svojega nekdanjega soigralca. Dallas Mavericks se pripravljajo na finale lige NBA z Boston Celtics, v katerem bo prvič po letu 2017, ko je moral s Cleveland Cavaliers priznati… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem