Slovenija arhiv novic 07.06.2024

Prodaja državnega deleža v vodnogospodarskih podjetjih?

Mladina 07.06.2024
Državna podjetja. Aprila je javnost, zlasti sindikate, močno razburila zamisel finančnega ministrstva, da bi se družbi Pošta Slovenije in Zavarovalnica Triglav v temeljnem dokumentu o upravljanju državnih naložb prekvalificirali iz strateških… »

V ledenem ozračju abstrakcije

Mladina 07.06.2024
Američanka Judith Butler velja za eno največjih sodobnih mislic in zvezdnico levice. Nekega hladnega pomladanskega večera je na oder v newyorškem predelu Chelsea stopila drobna ženska, ki je delovala skoraj krhko.… »

Komentar / Inovativna država

Mladina 07.06.2024
Slogan »zaslužimo si dobro državo« se umika sloganu »zaslužimo si inovativno državo«. Pomislimo za trenutek, kako smo se počutili spomladi 2022. Epidemija je bila v zaključni fazi, skupaj z njo pa tudi vlada Janeza Janše. Pred vrati so bile… »

Nagajanje ali poslovni ukrep?

Mladina 07.06.2024
Beletrina je svoj Biblos ugasnila štirinajst dni pred začetkom delovanja novega, javnega sistema za izposojo e-knjig. V splošnih knjižnicah si trenutno – od 1. do 17. junija – ne moremo izposoditi e-knjig, čeprav njihova priljubljenost naglo… »

Je svetnica javne radiotelevizije prestopila mejo?

Mladina 07.06.2024
Pod pritiskom. Voditeljica Rosvita Pesek je v oddaji Odmevi gostila ministrico za kulturo Asto Vrečko. Pogovor je tekel o razmerah na RTV Slovenija. Intervju je voditeljica vodila s trdo roko, kot je zanjo značilno, kadar se v studiu znajde kakšen… »

Vrača se Farage

Mladina 07.06.2024
Britanci bodo na volitvah lahko glasovali za znan obraz. Minuli konec tedna se je na ulice Londona zgrnilo na tisoče protestnikov pod vodstvom Tommyja Robinsona, skrajnega desničarja, samooklicanega zagovornika svobode govora, nogometnega huligana in… »

Komentar / Enaki pa niso

Mladina 07.06.2024
Trump, evropski trumpi in zmerna politika. Letošnje volitve v Uniji in ZDA lahko pomembno vplivajo na prihodnost prve in drugih in prihodnost sveta. Evropejci bodo volili pred Američani in to je dobro – če bo v Ameriki zmagal Trump, se bodo mali… »

Komentar / Davčni gordijski vozel

Mladina 07.06.2024
V kolesju zavoženega neoliberalnega kapitalizma potrebujemo radikalno nov način sodelovanja med državo in biznisom. Polovica mandata Golobove vlade konec maja 2024 je sovpadla z napovedjo prvega svežnja toliko želene davčne reforme. Fiskalna in… »

Porcelan, budistični kipci in rezbarije

Mladina 07.06.2024
Izredno bogata in obsežna Skuškova zbirka je največja zbirka vzhodnoazijskih predmetov pri nas in izstopa tudi v evropskem merilu, a prav tako je pozornosti vreden slovenskojaponski par, ki jo je ustvaril. Ivan Skušek mlajši in Cuneko Kondo Kavase… »

Bitka pri Petrolu

Dnevnik 07.06.2024
Državno lastništvo podjetij je lahko pozitivno z vidika strateških interesov države, vendar pa zaradi vpletanja zasebnih interesov vladajočih in političnega mešetarjenja zna biti precej travmatično, kaotično in skregano z racionalno poslovno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem