Slovenija arhiv novic 09.06.2024

Na referendumih najvišja volilna udeležba v Ljubljana Center, najnižja na Ptuju: pri osebni rabi konoplje zelo tesno

Dnevnik 09.06.2024
Na trojnem posvetovalnem referendumu, na katerem so se izrekali o štirih referendumskih vprašanjih, so volivke in volivci najbolj prepričljivo, s 70 odstotki, podprli uvedbo preferenčnega glasu na parlamentarnih volitvah. Pri glasovanju o konoplji so… »

Janša: Vladna koalicija je poražena. Golob: Leva sredina je dobila več glasov kot desnica.

RTV Slovenija 09.06.2024
"Kaže, da bo vladna koalicija na teh evropskih volitvah kot celota izrazito poražena," je predsednik SDS-a Janša poudaril v prvem odzivu po delnih izidih evropskih volitev. Premier Golob pa je vesel višje volilne udeležbe, kot je bila v preteklosti… »

Zagorel je silos podjetja Tanin

Dnevnik 09.06.2024
Danes popoldan je zagorelo ostrešje silosa podjetja Tanin v občini Sevnica. Novomeška policijska uprava je sporočila, da v požaru ni bil poškodovan nihče. Policisti so območje že zavarovali, na prizorišču pa so posredovali gasilci PGD Sevnica… »

Roglič: Gremo v pravo smer, tudi moštveni kolegi so naredili prave korake

RTV Slovenija 09.06.2024
Primož Roglič je po dramatično rešenih osmih sekundah prednosti v zadnjih kilometrih Dirke po Dofineji znova poslušal Zdravljico. To je zanj 84. poklicna zmaga v karieri. O novem uspehu je spregovoril v pogovoru za Val 202. V nogah je imel ravno… »

Kidd s kontroverzno izjavo dregnil v Boston, Tatum mu nemudoma odgovoril

Zurnal24 09.06.2024
Jason Kidd je kljub zvezdniškemu statusu Jaysona Tatuma za najboljšega igralca Bostona razglasil Jaylena Browna. Košarkarski navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo noč iz nedelje na ponedeljek, ko nas ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času čaka… »

Že več kot 270 mrtvih Palestincev v reševalni akciji izraelskih talcev

Dnevnik 09.06.2024
Število smrtnih žrtev na palestinski strani po sobotni reševalni akciji izraelskih talcev narašča. Hamasov minister za zdravje trdi, da je napad na begunsko taborišče, s katerim so Izraelci osvobodili svoje talce, terjal že 274 žrtev, ranjenih pa… »

Za konec padli še Bolgari; Cretu v Stožicah pričakuje 18.000 navijačev

RTV Slovenija 09.06.2024
Slovenski odbojkarji so drugi turnir Lige narodov v Fukuoki na Japonskem končali z zmago. Bolgarsko izbrano vrsto so premagali s 3:0 (23, 14, 21). S tem je na lestvici lige napredovala na drugo mesto, na lestvici mednarodne zveze, ki odloča o olimpijski… »

Konec tedna več nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki

RTV Slovenija 09.06.2024
Ljubljanski policisti so ta konec tedna obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vinjeni vozniki, ki so vozili z neprilagojeno hitrostjo. Eden od voznikov je trčil v ograjo na izvozu, drugi v drevo in hišo. Kot so danes… »

Zaradi del zastoji na primorski in štajerski avtocesti

Dnevnik 09.06.2024
Zastoji in zamude na cestah so se nekoliko skrajšali. Na primorski avtocesti je zaradi delovne zapore še vedno gneča med počivališčem Lom in Uncem proti Kopru, a se je zamuda z več kot ure in pol skrajšala na do 35 minut. Na štajerski avtocesti… »

Mladi Španec po velikem preobratu spisal teniško zgodovino

Zurnal24 09.06.2024
Alcaraz je postal prvi teniški igralec odprte ere, ki je osvojil svoje prve tri grand slame na treh različnih podlagah. Za naslov v Parizu je po petih nizih strl Zvereva. Španski teniški as Carlos Alcaraz je zmagovalec odprtega prvenstva Francije v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem