Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Dunaj: Pilotsko kabino toča v zraku povsem uničila, pilot pristal na slepo

Zurnal24 10.06.2024
Pred pristankom na dunajskem letališču je v nedeljo nevihta s točo poškodovala potniško letalo družbe Austrian Airlines, ki se je v avstrijsko prestolnico vračalo z Majorke. Letalo je zajela nevihta s točo, ki je odtrgala nos letala in hudo… »

Udeležba na referendumih podobna kot pred dvema letoma

Mladina 10.06.2024
Posvetovalnih referendumov o evtanaziji, preferenčnem glasu in legalizaciji konoplje za medicinske namene ter za osebno rabo se je po preštetih skoraj vseh glasovnicah udeležilo nekaj več kot 41,1 odstotka volivcev. Posvetovalnih referendumov o… »

The Canyon Observer tokrat popolnoma akustično

RTV Slovenija 10.06.2024
Razširjena skupina The Canyon Observer bo danes v oddaji Izštekani na Valu 202 pripravila popolnoma nov program, ki ga bodo odigrali izključno z akustičnimi instrumenti. Doom, sludge, atmosferični black metal, noise, post metal so zvrstne oznake, ki… »

Novi val zavzel vrhova teniških lestvic

RTV Slovenija 10.06.2024
Novak Đoković se je moral po 39 tednih umakniti z vrha lestvice ATP. Srb, ki je bil skupaj na prvem mestu 428 tednov, je teniški prestol prepustil Janniku Sinnerju. 22-letnik je prvi Italijan v zgodovini, ki se je povzpel na sam vrh svetovne teniške… »

Po Macronovi razpustitvi parlamenta Nacionalni zbor že omenja svojega vodjo kot premierja

RTV Slovenija 10.06.2024
Potem ko je francoski predsednik Emmanuel Macron po porazu njegove stranke na evropskih volitvah razpustil parlament, skrajno desni Nacionalni zbor že omenja svojega vodjo Jordana Bardello kot morebitnega premierja. Macron je za 30. junij in 7. julij… »

Golob / »Tega filma, da se bom jaz umaknil, Janša ne bo videl«

Mladina 10.06.2024
Premier Golob zadovoljen z rezultatom Gibanja Svobode na evropskih volitvah. Predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je zadovoljen z rezultatom na evropskih volitvah. Kot kažejo delni in neuradni izidi, je stranka dobila dva… »

Neverjetno, tako dolgo so oboževalci čakali na Marjetko in Raaya

Zurnal24 10.06.2024
Še sama sta se čudila, da imata tako goreče oboževalce. Duet Maraaya je v poletje zakorakal s svojo prvo grajsko turnejo, tudi ta niz koncertov je že bolj kot ne razprodan, le obljubljenih zvezd je bilo doslej več na odru kot na nebu. Prejšnji… »

Princ William kljub ženini bolezni na družabnem dogodku leta

Zurnal24 10.06.2024
Poročil se je najbolj zaželeni moški v Britaniji. Poročil se je Hugh Richard Louis Grosvenor (33), sedmi vojvoda Westminstrski, britanski aristokrat in poslovnež. Grosvenor je eden najbogatejših ljudi v Veliki Britaniji, svoj naslov in posestvo… »

V Selu pri Moravčah trčila osebna vozila

Domžalec 10.06.2024
Danes malo pred 7. uro zjutraj se je v Selu pri Moravčah zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Martin Juteršek, vodja intervencije CZR Domžale, nam je povedal, da so bili ob 6.53 obveščeni o trku treh osebnih… »

Trojni umor v Srbiji: očeta in stare starše ubil iz "milosti"

Dnevnik 10.06.2024
Z dedkovo lovsko puško je 22-letni Aleksa v četrtek ubil očeta, babico in dedka. S tem naj bi jih »odrešil«, je priznal policiji, saj so bili bolni, on pa je ves svoj čas namenil njihovi oskrbi. Mladenič je v priporu, grozi mu dosmrtni zapor… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem