Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Zaskrbljujoče novice z Otoka, legendarni kapetan Liverpoola hudo bolan

Zurnal24 10.06.2024
Legendarni Liverpoolov kapetan je za klub z Anfielda odigral 620 tekem. Nekdanji škotski nogometni branilec ter legendarni kapetan Liverpoola Alan Hansen naj bi se po poročilih Sky Newsa hudo bolan nahajal v bolnišnici. Zaenkrat še ni znano, za… »

Citroën ukinja dva prepoznavna avtomobila

Zurnal24 10.06.2024
Citroën iz svoje prihodnje ponudbe izključuje najmanjši in največji model. Zaradi dobička se bodo osredinili na najbolj pomembne segmente vozil v Evropi. Šef Citroëna Thierry Koskas je v pogovoru za britanski Autocar dejal, da se želijo okrepiti… »

Na dirki v Le Mansu bomo videli zelo nenavadne postanke

Zurnal24 10.06.2024
Letošnja izvedba 24-urne dirke v Le Mansu bo v znamenju povsem novega tipa dirkalnikov in naprednih pnevmatik. Na slovitem francoskem dirkališču se začenja večdnevni praznik motošporta, krona vsega pa bo 24-urna dirka za nagrado Le Mansa, bržkone… »

Odvisno, koga vprašate

Dnevnik 10.06.2024
Včerajšnja nedelja je v Sloveniji potekala v znamenju dveh velikih dogodkov, volitev v evropski parlament s pridruženimi referendumi in maratona Franja. V preteklih letih bi vsak od teh dogodkov požel svojo pozornost in medijski čas, zdaj pa so se… »

#portret Iga Swiatek: Ljudje so sprejeli, da je introvertirana oseba

Dnevnik 10.06.2024
Čeprav šteje le 23 let, je Iga Swiatek že štirikrat slavila na grand slamu v Parizu. Z njeno kariero je povezana tudi Slovenka Polona Hercog. Znana je po svojem dobrodelništvu. Sedem dvobojev, 10 ur. Toliko je potrebovala teniška igralka Iga… »

#portret Chrysler airflow: Kupil ga je Porsche, kot navdih za beetla

Dnevnik 10.06.2024
Airflow je bil preveč napreden, da bi postal prodajna uspešnica, tudi njegova oblika se je izkazala kot brca v temo. Na salonih je sprva doživel navdušenje Američanov, po treh letih so proizvodnjo ukinili. Najprej nagradno vprašanje. Mogoče veste… »

Toyota bZ4X AWD style: kot bi sedel za krmilo robota

Dnevnik 10.06.2024
Električni bZ4X je trenutno edini avto Toyotine znamke, ki za pogon črpa povsem iz baterije. Navduši s futurističnim dizajnom, malo manj pa z dosegom in hitrostjo polnjenja. Za testnega je treba odšteti 52.500 evrov. Toyota je s priusom leta 1997… »

Ograda za tigre bo nekaj časa prazna

Dnevnik 10.06.2024
Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da so tigrico Vito, ki je bila v Ljubljani od leta 2013, in tigra Botsmana, ki se ji je pridružil leta 2021, odpeljali v živalski vrt v Talinu v Estoniji. Namesto njiju bosta v Ljubljano prišla samica Arisa… »

Teksas

Dnevnik 10.06.2024
Pred časom mi je kolegica z navdušenjem razlagala, kako ima v službi vselej na voljo električni avto, ker si ga ostali zaposleni ne upajo uporabljati. Domnevno naj bi jim bilo nerodno zaradi nerazumevanja podrobnosti uporabe polnilnih postaj. Ona je… »

Dnevi dizajna v Celju

Dnevnik 10.06.2024
V Zavodu Celeia Celje so s partnerji zasnovali prve Dneve dizajna v Celju (DDC), ki bodo v prostoru začasne rabe na Glavnem trgu 8 in pred njim potekali od 11. do 14. junija. V štirih dneh se bodo zvrstile okrogle mize, saloni oblikovalcev, delavnice in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem