Slovenija arhiv novic 04.07.2024

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

Necenzurirano 04.07.2024
Vila nad Portorožem in milijon evrov na bančnem računu. Kako skuša ruski poslovnež, ki ga je EU zaradi sodelovanja z rusko vojaško industrijo uvrstila na seznam sankcij, v Sloveniji reševati svoje premoženje? In kako mu je te načrte preprečila… »

#foto Posnetki iz zraka: Strateško mesto Časiv Jar popolnoma uničeno, Ukrajinci izgubljajo nadzor

Dnevnik 04.07.2024
Ukrajinska vojska se je zaradi vdora ruskih sil umaknila iz enega od okrožij v mestu Časiv Jar v regiji Doneck. Gre za strateško pomembno mesto, njegov padec pa bi bi ruski vojski omogočil hitro napredovanje v regiji. Mesto Časiv Jar, v katerem je… »

RTV Slovenija: Sodba o nezakoniti razrešitvi Andreja Graha Whatmougha razveljavljena

Dnevnik 04.07.2024
Višje delovno in socialno sodišče je razveljavilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da je svet Radiotelevizije Slovenija nezakonito razrešil Andreja Graha Whatmougha z mesta vršilca dolžnosti generalnega direktorja, poroča Delo. Zadevo je… »

Policist pijan s službenim orožjem ubil 21-letnico

Zurnal24 04.07.2024
Dejanje je policist priznal. Zagovornik osiješkega policista Marka Smažila, osumljenega umora 21-letne Mihaele Berak septembra lani, je danes sporočil, da je obtoženi priznal krivdo, vendar ne za kaznivo dejanje iz obtožnice, temveč za povzročitev… »

#foto #video Orkan Beryl pustošil tudi na Jamajki

Dnevnik 04.07.2024
Orkan Beryl je včeraj prešel Jamajko, kjer pa ni povzročil toliko škode kot na Karibih. Tam je za seboj pustil opustošenje in smrtne žrtve. Veter je pihal s hitrostjo 215 kilometrov na uro. Z Jamajke doslej niso poročali o žrtvah ali večji… »

Župan Železnikov brez dovoljenja ministrstva odprl obvoznico

Dnevnik 04.07.2024
Potem ko je Občina Železniki minuli konec sprostila promet po še ne dokončani obvoznici, so pristojni cesto ponovno zaprli. Projekt nima ne komisijskega ne tehničnega pregleda, kot tudi ne dovoljenja za predajo ceste v promet oziroma uporabo ceste. S… »

TOP IKT: Telekomunikacije – kdo si je opomogel in kdo še tone

Finance.si 04.07.2024
Analizirali smo podjetja, ki svojim strankam zagotavljajo povezavo do interneta, mobilno telefonijo in IP-televizijo.… »

#foto Kraja kipa Brucea Leeja: tat obsojen na deset mesecev zapora

Dnevnik 04.07.2024
Sodišče v Mostarju je tatu, ki je marca letos iz parka odnesel bronasti kip Brucea Leeja, obsodilo na deset mesecev zapora. Nepridiprav je star znanec tamkajšnje policije. Sredi marca je iz mestnega parka v Mostarju izginil kip mojstra borilnih… »

Na bencinskih servisih z ukradenimi tablicami v treh mesecih nakradel za 17.000 evrov goriva

RTV Slovenija 04.07.2024
41-letnik je med marcem in junijem z vozilom z ukradenimi registrskimi tablicami kradel gorivo na bencinskih servisih v Ljubljani in okolici. Gorivo je točil v vozilo in posode, ki jih je imel prtljažniku, in vedno odpeljal, ne da bi plačal… »

Na vrhu Nata Golob še ne bo podpisal varnostnega sporazuma z Ukrajino

RTV Slovenija 04.07.2024
Predsednik vlade Robert Golob na vrhu zveze Nato prihodnji teden v Washingtonu ne bo podpisal varnostnega sporazuma z Ukrajino, saj je ta še v usklajevanju na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ). "Sporazuma predsednik vlade v Washingtonu ne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem